satırdan özel alt ve üst bilgiye veri alma

İ

İhsan Tank

Misafir
arkadaşlar gene ben geldim çalışma sayfasının alt bilgisini herhangi bir satırdan nasıl bilgi alabilirim ayrıca bunu üst bilgi içinde istesem çok mu olur acaba
örnek dosya ektedir ( tabi bakmak isteyenler için )

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

aşağıdaki kodda altbilgi veya üstbilginin neresine yazacaksanız kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
Sub AltUstBilgi()
    With ActiveSheet.PageSetup
        .LeftHeader = ""
        .CenterHeader = [A12]
        .RightHeader = ""
        .LeftFooter = ""
        .CenterFooter = ""
        .RightFooter = ""
    End With
End Sub

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba

aşağıdaki kodda altbilgi veya üstbilginin neresine yazacaksanız kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
Sub AltUstBilgi()
        .LeftHeader = ""
        .CenterHeader = [A12]
        .RightHeader = ""
        .LeftFooter = ""
        .CenterFooter = ""
        .RightFooter = ""
    End With
End Sub
hocam çok teşekkür ederim hocam bu kodları daha önce mahmut bayram uzman'ın yapmış olduğu proglamada topluyorum onuda tekrardan çok yakında paylaşacağım

İ

İhsan Tank

Misafir
hocam aynı konuda birde istediğim şey sayfa sayısınıda yazdırmak istiyorum

İ

İhsan Tank

Misafir
hocam teşekkür ederim ama ben bu makro kaydeti tam bilmiyorum acaba açıklamalı bir dosya veya açıklanan bir yer var ise belki kendi kodumuda yazabilirim

İ

İhsan Tank

Misafir
hocam kusura bakmayın gene takıldım özel altüst bilgileri sayfadan nasıl seçebilirim

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
hocam kusura bakmayın gene takıldım özel altüst bilgileri sayfadan nasıl seçebilirim
merhaba

2. mesajdaki kodlarda; A1:A6 hücrelerine bişeyler yazarak bunları .CenterHeader = [A12] olduğu gibi diğerlerine yazarsanız neyi nereye yazdığını görebilirsiniz.

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba

2. mesajdaki kodlarda; A1:A6 hücrelerine bişeyler yazarak bunları .CenterHeader = [A12] olduğu gibi diğerlerine yazarsanız neyi nereye yazdığını görebilirsiniz.
hocam ben başka konuda yardım istemiştim bu kendi kendisini kayıt yapan makroda nasıl yapabilirim onu sormuştum

İ

İhsan Tank

Misafir
Private Sub CommandButton1_Click()
.LeftHeader = ""
.CenterHeader = [H5]
.RightHeader = ""
.LeftFooter = ""
.CenterFooter = [H4] & Chr(10) & "Sayfa &P"
.RightFooter = ""
End With
End Sub

hocam sorunumu çözdüm ( yani kendi kendisine kayıt yapan makro'dan işlemleri yaptım ve oradan kopyalayıp buraya yapıştırdım ) yinede çok sağolun.