satırın renkli görünmesi

Excel Vers. ve Dili
alper81
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/02/2023
Örneğin fare 15 inci satır üzerinde ise o satırın renk almasını nasıl yapabilirim????

Excel Vers. ve Dili
alper81
13/02/2023
İlginiz için öncelikle tşkler istediğim tam olarak bu deil 15 inci satırı örnek verdim yani hangi satırı tıklarsam o satır renk alsın istiyorum sadece 15 satırla sınırlı kalmasın

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Örneğe bakar mısın ?
Merhaba,

Sn ozgretmen'in verdiği exceli bilgisayara kaydettikden sonra bir sorunla karşılaştım. Sorunum hangi sayfada olursa olsun herhangi bir hücreye tıklayıp mausun tekerleğini çevirdiğimde o hücre büyüyor yani yakınlaşıyor. CTRL tuşunda sorun yok çünkü başka şeyler denedim mesela herhangi birşeyi ctrl tuşuna basarak sürüklersek kopyası oluşur. yada en basiti ctrl alt delete olayı var oda olmuyor. Şuda var excelde ctrl tuşuna basılı tutup tekerleği çevirdiğimde normal olması gerektiği gibi oluyor. Yani sayfa aşağı yukarı kayıyor. Bu konuda bilgisi olan varmı?

Excel Vers. ve Dili
alper81
13/02/2023
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
If Intersect(Target, [A1:Q3000]) Is Nothing Then Exit Sub
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 17)).Interior.ColorIndex = 6
End Sub

bu kodla istediğim satırı tıkladığımda renkli olmasını sağladım. yardımlarınız için teşekkürler

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Sorunun benim eklemiş olduğum dosyayla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.Yani dosya ve kodlar temiz.:tongue:
Biliyorum Sn ozgretmen, bu hata ayarlarla alakalı sanırım.

Merhaba,

Sn ozgretmen'in verdiği exceli bilgisayara kaydettikden sonra bir sorunla karşılaştım. Sorunum hangi sayfada olursa olsun herhangi bir hücreye tıklayıp mausun tekerleğini çevirdiğimde o hücre büyüyor yani yakınlaşıyor. CTRL tuşunda sorun yok çünkü başka şeyler denedim mesela herhangi birşeyi ctrl tuşuna basarak sürüklersek kopyası oluşur. yada en basiti ctrl alt delete olayı var oda olmuyor. Şuda var excelde ctrl tuşuna basılı tutup tekerleği çevirdiğimde normal olması gerektiği gibi oluyor. Yani sayfa aşağı yukarı kayıyor. Bu konuda bilgisi olan varmı?

Bu konuda bilgi sahibi olan yokmu??

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Biliyorum Sn ozgretmen, bu hata ayarlarla alakalı sanırım.

Bu konuda bilgi sahibi olan yokmu??
Merhaba,

Bişey sormak istiyorum, Office kaldırıp tekrar yüklediğimde her ayarın sıfırlanması gerek miyormu? Çünkü tekrar yüklediğimde araç çubuğu ben nasıl ayarladıysam öyle duruyor. CTRL sorunum hala devam ediyor. İngilizcemde yok yabancı sitelere bakayım. Makroyla tüm ayarlar sıfırlanmaz mı? Kafayı yemek üzereyim :(

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sorunu hallettim. Sistemi geri yükledim..