satırları yan yana yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2007
bir malzemenin fatklı firmadan alınmış 10 adet fiyatı var ve aynı malzeme 10 satırda ayrı ayrı yazılmış durumda, buradaki rakamları yan yana yazdırmak mümkün mü?

örnek :
kırmızı kalem 1
kırmızı kalem 2
kırmızı kalem 3
kırmızı kalem 5
kırmızı kalem 7
mavi kalem 3
mavi kalem 6
mavi kalem 8
mavi kalem 9

bu şekildeki bir tabloyu bu şekle çevirmek istiyorum

kırmızı kalem 1 2 3 5 7
mavi kalem 3 6 8 9

not : binlerce kalem malzeme var

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
sanırım yapılamıyo
Sn evren28, bu forumla tanıştıktan, forumdaki konu ve örnekleri inceledikten, üstadların en karmaşık sorulara bile verdikleri cevapları gördükten sonra excel de "olmuyor, yapılamıyor" gibi bir düşüncem artık yok.

Ekteki dosyanızı inceleyiniz.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Sn bedri 41
Artık bende excell de "olmuyor , yapılamıyor" diye düşünmüyorum "olmuyor , yapamıyorum" diye düşünüyorum
elinize, emeğinize, bilginize sağlık. çok teşekkür ederim.

ancak formülü uzattıkça baya bi kasmaya başladı

Excel Vers. ve Dili
OFİS2003
Eğer 2. Yani 1-2-3-5 yazılı sutun fiyatlarsa bunu yanyana almanın tek amacı rahat toplamaktır bunun yerine alt alta kalır etopla ile toplarsınız...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Sn bedri 41
Artık bende excell de "olmuyor , yapılamıyor" diye düşünmüyorum "olmuyor , yapamıyorum" diye düşünüyorum
elinize, emeğinize, bilginize sağlık. çok teşekkür ederim.

ancak formülü uzattıkça baya bi kasmaya başladı
Sn. evren28, Rica ederim.
Topla.çarpım formülü çok işlevsel olsada dediğiniz gibi çok uzun listelerde kasma yapıyor. Ben örnekte ürün isimlerini de formül ile teke indirmiştim, bu liste sabit kalacaksa bu işlemi excelin yerleşik fonksiyonunu (gelişmiş filtre) kullanarak yapabilir böylece biraz olsun dosyanızı rahatlatabilirsiniz.
Bir diğer önerimde dosyanızı bölmenizdir, iki farklı dosyada çalışıp sonuçları birdosyada bir araya getirebilirsiniz.

Kolay Gelsin

Excel Vers. ve Dili
OFİS2003
Ornek ektedir yapmak istediğiniz bu ise...ALTA SİZ KIZRMIZI KALEM VE MAVİ KALEM EKLEDİKCE YANDAKİ GENEL TOPLAMA ELEYECEKTİR.BASKA BİR CİNS EKLEYECEKSENIZ YAN TARAFTAKİ TOPLANAN KISMA ONUN İSMİNİ YAZIP FORMULU ASAGI CEKİNİZ..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar