satırları yetkilere göre şifrelendirme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08/05/2019
arkadaşlar kolay gelsin
1- aynı sayfanın içindeki satırları kullanıcıya göre şifrelendirmek istiyorum. birisi şifresini girdiğinde sadece kendi ile ilgili satırları görsün ve yazdırabilsin.
çalışma kitabının içindeki sayfalar şifre koydum ama kitabı yeniden açtığımda makroyu etkinleştirmezsem sayfaları görebiliyorlar. bunu nasıl çözerim.
ilginize teşekkür ederim.

04.01.2023
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki örnekte dosya formatını attım. Dosyayı açarken öğrenci kendi şifresini girecek, girilen şifreye göre A sütunundaki şifre eşleşmesi ile birlikte sadece kendi satırını görerek sınav sonuçlarını öğrenecek. Diğer öğrencilerin sonuçlarının olduğu satırlar gizlenecek. Öğrenci sınav sonucuna baktıktan sonra dosya üzerinde değişiklik yapamasın, farklı kaydet veya kaydet özelliğini kullanamasın istiyorum.

Bunu makroyla nasıl yapabiliriz. Ben örnek dosya oluşturdum, normalde 5 bin öğrencinin sınav sonucu yer alacak.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Merhaba,

Bir dosya hazırladım, umarım çözüm olur,

Dosya açıldığında gelen UserForm'a ; Kullanıcı Adı Girişi'nden "ADMİN" seçerek ve Mavi zemin renkli bölüme, adm123 yazarak giriş yapınız,

Kullanımıyla ilgili adımları "ANASAYFA" da belirttim.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

04.01.2023
@1Al2Ver teşekkür ederim. Elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Öğrencilere online sınav anında şifre oluşturmalarını isteyeceğiz, ancak şifreler mutlaka harf ile başlamalı zorunluluğunu kaldırabiliyor muyuz? İstediği gibi bir şifre yazmasını mümkün kılabilir miyiz?

Desteğiniz için teşekkür ederim.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Merhaba,

Yaptığım denemelerde ,

Şifre, sadece rakamlardan oluşuyor ise girişe izin vermiyor,

Şu formatlarda denedim, sonuç başarılı oldu,

A12X11 ; Harf-rakam-rakam-Harf-rakam-rakam
123aa ; Rakam-rakam-rakam-Harf-Harf
B12345 ; Harf-rakam-rakam-rakam-rakam-rakam

Programda denemeler yaparak, öğrencilerinizi oluşturacakları şifreler için yönlendirebilir siniz...

Kolay gelsin...