Sayfa 1 den Sayfa 2 ye bilgileri farklı şekilde süzerek getirmek

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Sayın Hocalarım, uzun zamandır forumu takip ediyorum. burada vermiş olduğunuz cevaplara,örneklere göre birşeyler yapmaya çalışıyorum.fakat birtürlü kod yazmayı,makro yazmayı tam olarak öğrenemedim. üzerinde çalıştığım çalışmada da tıkandım kaldım.bana yardımcı olursanız çok sevinirim.örnek dosyam ekte.. Saygılarımla,

Ekli dosyalar

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Değerli Hocalarım, formda ilk mesajım ve sorunuma ivedi yardımcı olmanızı rica ediyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Dosyanız ekte, oda no ve infocu bilgilerini tabloda bulamadığım için boş geçtim, o bilgilerle ilgili kısmıda bildirirseniz düzenleme yapalım.

Ekli dosyalar

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
çok teşekkür ederim..şimdi bakıcam...

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Hocam tablomla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.fakat galiba yanlış anladınız..yada ben yanlış ifade ettim. Siz sayfa 2 den Sayfa 1 aktarma yapmışsınız.. "BENİM İSTEDİĞİM SAYFA 1 DEKİ BİLGİLERİ SAYFA 2 YE İLGİLİ YERLERİ AKTARMAKTI.."umarım anlatabilmişimdir.... size de zahmet veriyorum..ama yardımcı olursanız beni çok mutlu edeceksiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Hocam tablomla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.fakat galiba yanlış anladınız..yada ben yanlış ifade ettim. Siz sayfa 2 den Sayfa 1 aktarma yapmışsınız.. "BENİM İSTEDİĞİM SAYFA 1 DEKİ BİLGİLERİ SAYFA 2 YE İLGİLİ YERLERİ AKTARMAKTI.."umarım anlatabilmişimdir.... size de zahmet veriyorum..ama yardımcı olursanız beni çok mutlu edeceksiniz.
Dosyayı düzenledim kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Hocam şöyle bir sorun var.sayfa 2 de tarih değiştiğinde eski bilgileri silmiyor.yani bir tarih yazdık..getir butonuna tıkladığımızda o tarihe ait kayıtları getirdi.sonra tarihi değiştirdik.getir dedik.eski tarihle ilgili getirdiklerimizde tabloda gözükmeye devam ediyor.işte bunların gözükmemesi gerekiyor.yani tabloda sadece getir dediğimiz tarihe ait bilgilerin olması lazım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Kodları aşağıdaki gibi değiştirin.
Kod:
Sub aktar()
Set giris = Sheets("Sayfa1")
Set tablo = Sheets("Sayfa2")
tablo.Range("B5:P33").ClearContents
For i = 3 To giris.[B65536].End(xlUp).Row
    If giris.Cells(i, 2) = tablo.Cells(1, 3) Then
        For k = 5 To 33
            If giris.Cells(i, 3) = tablo.Cells(k, 1) Then
            For z = 1 To 5
            If giris.Cells(i, 6) = tablo.Cells(3, (z - 1) * 3 + 2) Then
                  tablo.Cells(k, (z - 1) * 3 + 2) = giris.Cells(i, 5)
                  tablo.Cells(k, (z - 1) * 3 + 3) = giris.Cells(i, 7)
                  tablo.Cells(k, (z - 1) * 3 + 4) = giris.Cells(i, 8)
            End If
            Next
            End If
        Next
    End If
Next

End Sub

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Malesef kodlarda bir prb. var hocam... bazı saatlerde çalışıyor bazı saatlerde çalışmıyor.
mesela 09:30 da işlem gerçekleştirmiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayfa1 de yazdığınız saatlerle sayfa2 deki saatlerin formatları birbirine uyuşmadığı zaman bu tür bir problem çıkıyor. Ben formatlarını düzenledim, dosya ekte kontrol edin.

Ekli dosyalar

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Hocam ellerine sağlık... çok detaylı kontrol etmedim.birkaç deneme yaptım gerçekten şu an güzel çalışıyor. emeğin ilgin ve benim gibi yeni uğraşılar içinde olan insanların öğrenme hırsını daha da perçinliyorsunuz. Açık söylemek gerekirse ben hazırladığım tabloda çoktan kod yazma ile bu işlemi yapmaktan vazgeçmiştim.

Siz ve Sizin gibi arkadaşlar iyi ki varsınız.
Çok teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Hocam ellerine sağlık... çok detaylı kontrol etmedim.birkaç deneme yaptım gerçekten şu an güzel çalışıyor. emeğin ilgin ve benim gibi yeni uğraşılar içinde olan insanların öğrenme hırsını daha da perçinliyorsunuz. Açık söylemek gerekirse ben hazırladığım tabloda çoktan kod yazma ile bu işlemi yapmaktan vazgeçmiştim.

Siz ve Sizin gibi arkadaşlar iyi ki varsınız.
Çok teşekkürler
Ben teşekkür ederim, çalışmalarınızda başarılar.

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Hocam birşey daha sorabilirmiyim? tablomda sayfa2 deki M01-M02...... diye devam eden sütunlar size gönderdiğim tabloda M05 te bitiyordu... bunu ben M10 a kadar devamını ekledim. yazmış olduğunuz kodun bazı bölümlerini değiştirerek çalışmasını istedim..ama yine başarısız oldum. kodda ne gibi değişiklikler yapmam lazım..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Aslında kodlar aşağı ve yana genişlemeye açık.
Saat ile ilgili kısımlar aşağıdaki kodlardan ayarlanabilir, örnek olarak randevuları 15 er dakika aralarla veriyorsunuz, bu nedenle tablonuz 33. satırda değilde 63. satırda bitiyor, değiştirmeniz gereken kısım döngünün üst değeri; 33 olan üst değeri 63 yapacaksınız
Kod:
For k = 5 To 33
Terapist sayısını arttırmak istediğinizde ise 5 olan üst değeri yeteri kadar arttıracaksınız.
Kod:
For z = 1 To 5

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Çok teşekkürler hocam..elinize sağlık...