Sayfa Açıldıktan Sonra Otomatik Makro Çalıştırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba,

Bu konuyu yabancı ve yerli sitelerde aradım ama bulamadım, umarım yardımcı olabilirsiniz.

Makroyu sayfa açıldıktan sonra otomatik aktif etmek istiyorum. Workbook_Open işime yaramıyor çünkü Excel'i sıfırdan açıyorsam sayfa açıldığında makro çalışmasını tamamlamış oluyor.

Yapmak istediğim: Belirli hücreleri renklendirmek istiyorum ama bu işlemi sayfa açıldıktan sonra yapsın ki ben hangi hücreyi renklendirdiğini o esnada göreyim.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-11-2020
Merhaba,
benim bildigim baska yolu yok auto_open ya da Workbook_Open yapacaksiniz ki sayfa acilinca makronuz calissin zaten oyle de oluyor siz dosyayi actiginizda calisiyor ama cok hizli oldugu icin goremiyorsunuz forum da Application.OnTime diye aratın bir cok ornek goreceksiniz. bunu kodlarinizin önüne yazarak bir kac saniye ya da dakika herneyse makroyu bekletebilirsiniz. ama kullanacaginiz mduller yine ayni workbook open ya da auto open sanirim worbook open autodan once calisir. ama ikisi de sizden hizlidir goremezsiniz.

Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:10").

iyi calismalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba,
benim bildigim baska yolu yok auto_open ya da Workbook_Open yapacaksiniz ki sayfa acilinca makronuz calissin zaten oyle de oluyor siz dosyayi actiginizda calisiyor ama cok hizli oldugu icin goremiyorsunuz forum da Application.OnTime diye aratın bir cok ornek goreceksiniz. bunu kodlarinizin önüne yazarak bir kac saniye ya da dakika herneyse makroyu bekletebilirsiniz. ama kullanacaginiz mduller yine ayni workbook open ya da auto open sanirim worbook open autodan once calisir. ama ikisi de sizden hizlidir goremezsiniz.

Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:10").

iyi calismalar
Bunu denemiştim, ancak işime yaramadı. Bu metodu uyguladığımda logo ekranında bekliyor, makro çalışmasını bitirdikten sonra sayfayı açıyor. Teşekkürler.

serif11

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel XP tr
Private Sub Worksheet_Activate()

Şeklinde dener misiniz?

serif11

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel XP tr
Olup olmayacağını bilmiyorum ama ;
Private Sub Workbook_Activate()

şeklinde dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-11-2020
Bunu denemiştim, ancak işime yaramadı. Bu metodu uyguladığımda logo ekranında bekliyor, makro çalışmasını bitirdikten sonra sayfayı açıyor. Teşekkürler.
kodlariniz ne iş yapiyor ? paylaşabilirseniz bakalim konuya ne derece hakimsiniz belki bizden daha ileri duzeyde biliyorsunuz biz hic bilmeyen birine yaziyormus gibi cevap bulmaya calisiyoruz. mesela belki kodlarinizda Application.ScreenUpdating = False komutu var ekranınız guncelleme yapmiyor? ne bileyim ya da kodlariniz worksheetişlemlerinden başka işler yapiyor. bu sekilde cevap vermek zor belki de bilmediğimiz bir konu..

mesela auto open makrosu ile sayfayi actirsaniz sonra sayfa1 de ya da hangisinde calisiyorsaniz on da hucre sectirseniz sonra aplication.ontime diye kodu bekletseniz do events de kullansanız vs örnek calisma olmadan ancak bu kadar fikir yurutebilecegim

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
kodlariniz ne iş yapiyor ? paylaşabilirseniz bakalim konuya ne derece hakimsiniz belki bizden daha ileri duzeyde biliyorsunuz biz hic bilmeyen birine yaziyormus gibi cevap bulmaya calisiyoruz. mesela belki kodlarinizda Application.ScreenUpdating = False komutu var ekranınız guncelleme yapmiyor? ne bileyim ya da kodlariniz worksheetişlemlerinden başka işler yapiyor. bu sekilde cevap vermek zor belki de bilmediğimiz bir konu..

mesela auto open makrosu ile sayfayi actirsaniz sonra sayfa1 de ya da hangisinde calisiyorsaniz on da hucre sectirseniz sonra aplication.ontime diye kodu bekletseniz do events de kullansanız vs örnek calisma olmadan ancak bu kadar fikir yurutebilecegim
Aslında yazdığım kod çok basit bir iş yapıyor, açılan takvim benzeri bir sayfada bugünü buluyor. Sayfa açıldığında bulduğu ilgili hücreleri 4 defa yakıp söndürme benzeri bir hareket yapıyor. Bu sayede kullanıcı hücreleri hemen görüyor. Görülebilmesi için kodun sayfa açıldıktan sonra otomatik çalışmalı. Elle çalıştırılınca sıkıntı yok, ama otomatik çalışması daha iyi olur.

Kod şöyle;

Kod:
Cells.Find(What:=Date).Activate
For i = 1 To 4
Range(ActiveCell.Offset(0, 0), ActiveCell.Offset(12, 0)).Select
Sleep 100
ActiveCell.Select
Sleep 100
Next i
End Sub
Teşekkürler.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba
Kodları çalıştırmadığınız bir sayfa olsun
Örn:Sayfa1
ThisWoorkbook Sayfasının kod bölümüne
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Sheets("Sayfa1").Select
End Sub
Yazın
makronun çalışacağı sayfanın kod bölümüne
Kod:
For i = 1 To 4
Sleep 100
ActiveCell.Select
Sleep 100
Next i
End Sub
Yazın
böylece exceli her ilk açtığınızda Sayfa1 açılacak ve makroyu çalışmasını istediğiniz sayfayı açtığınızda makro çalışacaktır

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba
Kodları çalıştırmadığınız bir sayfa olsun
Örn:Sayfa1
ThisWoorkbook Sayfasının kod bölümüne
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Sheets("Sayfa1").Select
End Sub
Yazın
makronun çalışacağı sayfanın kod bölümüne
Kod:
For i = 1 To 4
Sleep 100
ActiveCell.Select
Sleep 100
Next i
End Sub
Yazın
böylece exceli her ilk açtığınızda Sayfa1 açılacak ve makroyu çalışmasını istediğiniz sayfayı açtığınızda makro çalışacaktır
Bu şekilde yapıştım ama bu yöntemde de çalışmadı.
Siz denediniz mi? Acaba ben mi bir yerde hata yapıyorum?
Kodun çalışacağı sayfaya hem Workbook_Activate hem Worksheet_Activate yazarak denedim, ikisi de olmadı.
Teşekkürler.