Sayfa çoğaltma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
Selamlar;
İşim gereği ekli dosya formatında rapor kullanıyorum. Bu dosyada bulunan sayfalardan REPORT sayfasındaki "X3" hücresindeki numarayı değiştirdiğimde istediğim bilgileri elde ediyorum. Ancak bu dosyadan sadece REPORT sayfasını klasik yöntemler ile çoğaltıyorum. Yılda yaklaşık 5000 civarında bu işlemi gerçekleştiriyorum :kafa:. Bu işlem için kod oluşturulabilir mi?
X3 deki değeri değiştirip komut verdiğimde sadece REPORT sayfası benim tanımlayacağım bir adreste dosyalanabilir mi? "Kullandığım program Ofis 2003"
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• 234.1 KB Görüntüleme: 34
Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Aşağıdaki kod ile çalışma kitabınızdaki REPORT sayfasını , X3 hücresinde yazan isimle C ye kayıt edebilirsiniz.İyi çalışmalar.
Kod:
Sub kaydet()
Application.DisplayAlerts = False
ad = Range("X3").Value
Sheets("REPORT").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\" & ad
Workbooks(ad).Close
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
Selamlar,
Kod için teşekkür ederim. Bu dosya için X3 ten aldığım dosya adı S09 ile başlıyordu. Kodun
satırında C:\S09 bulunamadı hatası verdi. C içerisine S09 klasörü oluşturarak bunu hallettik. Ondan sonra
Workbooks(ad).Close
satırında hata verdi. Sanırım dosyayı kapatamadığı anlatıyor. Bunuda halledebilirsek çok iyi olacak. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
X3 isimlerde bulunan / işaretinden (mesala S09/0001 ) dolayı C de S09 isimli bir dosya varmış gibi davranmış kodlar.Kodları aşağıdaki şekilde değiştiriniz.İyi çalışmalar.
Kod:
Sub kaydet()
Application.DisplayAlerts = False
x = WorksheetFunction.Find("/", Range("x3").Value, 1) 
y = Len(Range("x3").Value)
i = x - 1
j = x + 1
ad = Mid(Range("x3").Value, 1, i) & Mid(Range("x3").Value, j, y)
MsgBox ad
Sheets("REPORT").Copy
Workbooks(ad).Close
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
İyi günler,
Bu kodda önceki ile aynı hatayı verdi. Kod istenen işlemi yerine getiriyor. Anladığım kadarı ile oluşturulan yeni sayfayı kapatmak ile ilgili bir sorunu var. Yine aynı yerde
Workbooks(ad).Close
satırında hata veriyor. Dosya açık kalıyor. Sanırım hatanın sebebi dosyanın kapanmamış olması.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
İyi günler,
Bu kodda önceki ile aynı hatayı verdi. Kod istenen işlemi yerine getiriyor. Anladığım kadarı ile oluşturulan yeni sayfayı kapatmak ile ilgili bir sorunu var. Yine aynı yerde
Workbooks(ad).Close
satırında hata veriyor. Dosya açık kalıyor. Sanırım hatanın sebebi dosyanın kapanmamış olması.
Kodlar bende sorunsuz olarak çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
Selamlar
Kodda hata veren satırı
ActiveWorkbook.Close
olarak değiştirdim. Sorun giderildi. İlgi ve yardımlarından dolayı ozgretmene'e çok teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Selamlar
Kodda hata veren satırı
ActiveWorkbook.Close
olarak değiştirdim. Sorun giderildi. İlgi ve yardımlarından dolayı ozgretmene'e çok teşekkür ediyorum.
Rica ederim.İyi çalışmalar dilerim.