Sayfa Gizleme Hakkında Yardım ...

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-08-2020
Arkadaşlar ben exelde bir fiyat hesaplama tablosu oluşturdum ... Ve bu hesaplama tablosun da sadece izin verdiğim hücrelerin içeriğini değiştirme ve izin verdiğim hücrelerin içeriğini görmelerini istiyorum. Birde benim bir ana sayfam ve yardımcı 20 tanede veri sayfam yardımcı veri sayfalarını gizleyebilirmiyim...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Forumda "Sayfa Gizleme" olarak arattırınız.

22-08-2020
Necdet bey
Merhaba,

Aşağıdaki kodları ThisWorkbook'un kod bölümüne kopyalayıp gerekli değişikleri yaparak deneyiniz.

Değişecek yerler "ABC" diye başlayan yere kendi izin verdiğiniz bilgisayar adlarını yazınız.

Kod:

Private Sub Workbook_Open()
If Environ("ComputerName") = "ABC1" Then
ElseIf Environ("ComputerName") = "ABC2" Then
ElseIf Environ("ComputerName") = "ABC3" Then
Else
MsgBox "Bu Dosya İzin Vermediğim Bilgisayarda Çalışmaz....."
ThisWorkbook.Close SaveChanges:=False
End If
End Sub

şeklinde bir cevap vermiştiniz bana bunu bir örnek dosyayla cevaplaya bilir misiniz ?

beyrek1972

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xp
13-03-2029
Merhaba Excel sayfasındaki biçime tıkla sayfaya gel orda göster gizle ibareleri var oradan sayfaları hem gizleyebilir hemde gösterebilirsiniz.

22-08-2020
üstadım cevabın için teşekkürler ... Ama ben istiyorum ki sayfayı gizleme ve gösterme işlemi şifre ile yapılabilsin ...

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
şifre ile sayfa gizleme makro ile mümkün.

sayfa içindeki belli hücrelerin görünmemesini istiyorsanız o hücrelerini seçin, isteğe uyarlanmış biçimini (custom format) ;;; seçin. hücrede beyaz olacaktır. ancak hücrenin üzerine gelindiğinde formül çubuğunda içinde yer alan değeri görülebilir.

bu da engellensin istiyorsanız sayfa koruma (protect sheet) uygulamanız lazım.

önce tüm sayfayı seçerek biçim-koruma adımındaki işaretleri kaldırmanız, sonra görülmesini istemediğiniz hücreleri seçerek aynı menüden kilitleme ve gizleme yapmanızi peşinde sayfa koruma uygulamanız gerekir. gerekli kişilere sayfa koruma şifresini verirsiniz.