Merhabalar. Her yılın her ayına ait işlemem gereken veriler var ve her yıl için ayrı excel kitabı oluşturmam ve her ayı excell yapraktan oluşturmam gerekiyor. Örneğin 10 yıllık bir çalışmayı tek kitapta yapabilir miyim?
Şöyle bir kod bulup denediğimde ayrı kitap oluşturup benden sayı belirlememi istiyor. Kodu çalıştırdığımda ayrı bir kitap oluşturup belirlediğim sayı adedince kitap değil yaprak oluşturuyor ve ayrı bir proje olarak kaydediyor. Benim istediğim tek kitap içinde ikinci bir çalışma sayfası.
Resimde ki gibi sekmelerle tek kitapta projemi tasarlayıp her kitapta bulunan her ay için veri işlemek istiyorum.
Ocak Şubat Mart Nisan --------->>>> her kitapta 12 ay için yaprak var.
Şöyle bir kod bulup denediğimde ayrı kitap oluşturup benden sayı belirlememi istiyor. Kodu çalıştırdığımda ayrı bir kitap oluşturup belirlediğim sayı adedince kitap değil yaprak oluşturuyor ve ayrı bir proje olarak kaydediyor. Benim istediğim tek kitap içinde ikinci bir çalışma sayfası.
Kod:
Sub MakeWorkbook()
'update Extendoffice 20150909
Dim xOldCount As Integer
Dim xNewCount As Variant
xOldCount = Application.SheetsInNewWorkbook
xNewCount = Application.InputBox("How many sheets in the new workbook do you want?", "Kutools for Excel", , , , , , 1)
If xNewCount = False Then Exit Sub
If (xNewCount < 1) Or (CLng(xNewCount) > 255) Then
MsgBox "The number must between 1 and 255!"
Exit Sub
End If
With Application
.SheetsInNewWorkbook = xNewCount
.Workbooks.Add
.SheetsInNewWorkbook = xNewCount
End With
End Sub
Ocak Şubat Mart Nisan --------->>>> her kitapta 12 ay için yaprak var.