Sayfa içindeki en büyük sayı bulma kodu.

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba arakadaşlar;

Ben sayfa1'in içindeki yazılı sayılardan en büyük olanının sayfa2'deki belli bir hücredeki örneğin A1'deki sayıya eşit olması halinde "sayı tutuyor" olmaması "sayı tutmuyor" mesajlarını alabilceğim işlemin kodunu yazmaya çalışıyorum ama başaramıyorum.
Sayfa1 deki belli bir hücre,satır yada sütün içindeki en büyük sayıyı sayfa2 ile karşılaştırıp istediğim mesajı almayı yapabiliyorum.Ama sayfa1 geneli için en büyük sayıyı bulma kodunu yazamıyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2002
Yardımınız için teşekkür ederim dEdE.
Acaba aşağıdaki kod yazımındaki hata nedir? Neden bu şekilde olmuyor?

If WorksheetFunction.Max(Sheets("özet")) = Sheets("form takip").Range("ag61") Then
........

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

If WorksheetFunction.Max(Sheets("özet").Cells) = Sheets("form takip").Range("ag61") Then

Excel Vers. ve Dili
2002
Teşekkürler Necdet Bey;
Bu kodda yapılması istenen; özet sayfasındaki (hücreler içindeki) en büyük sayı form takip sayfasındaki AG61 hücresindeki sayıya eşit ise demek oluyor değilmi?
Yani eşitliğin sağ tarafı özet sayfasındaki en büyük sayıyı buluyor?
Acaba bu en büyük sayıyı bulmak için doğru bir yazım mı?
Özet sayfasındaki en büyük sayı ile form takip AG61 sayı aynı olmasına rağmen bana sayı tutmuyor mesajı vermekte.

Teşekkür ederim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Örnek dosyanızı eklerseniz daha net yanıtlar bulma olanağımız olur.
Görünürde hatalı bir kod yok. Ama dosyanızı görmeden daha fazlasını söylemek zor.
Hoşçakalın.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Teşekkürler Necdet Bey;
Bu kodda yapılması istenen; özet sayfasındaki (hücreler içindeki) en büyük sayı form takip sayfasındaki AG61 hücresindeki sayıya eşit ise demek oluyor değilmi?
Özet sayfasındaki en büyük sayı ile form takip AG61 sayı aynı olmasına rağmen bana sayı tutmuyor mesajı vermekte.

Teşekkür ederim.
Merhaba,

Eşitliğin sol tarafı özet sayfasındaki en büyük rakamı buluyor, bulduğu bu sayıyı da form takip sayfasının AG61 hücresi ile karşılaştırıyor.

Sayıların neden tutmadığını burdan anlamak zor, küsüratlar varsa bire bir tutması gerekir ki doğru sonuca ulaşılsın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - türkçe
en büyük sayı

Teşekkürler Necdet Bey;

Teşekkür ederim.

Sn. Direnist
Ekli dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba;
Bu kadar geç cevap yazdığım için herkesten çok özür dilerim. Dilerim özrüm kabul olur. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.