Sayfa isimlerine göre vlookup Problemi

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English
Merhaba,

Muhasebe de mali analiz yapabilmek için firmaların aylık mizan dediğimiz hesaplarının bakiyeleri üzerinden çalışmalar yürütüyorum.

Daha önce hazırladığım bir 3 aylık karşılaştırmalı bilanço vardı, bu sistemi biraz geliştirmek istiyorum bu nedenle mizanları excel de sheet olarak tutmak ve çeşitli formüller ile sadece tarihi yazarak dataların tamamını güncellemek ihtiyacı hasıl oldu.

Bu bağlamda ekteki dosyadaki gibi bir işlem yapmak istiyorum.

Dosyadan da anlaşılacağı üzere 30.11.2011 31.12.2011 ve 31.01.2012 diye sheet isimlerim var ve Report diye de bir genel rapor sheetim var.

Yapmak istediğim şey Report sheet inde 1. satıra yazdığım tarihlere göre diğer satırlardaki datalar otomatik 1. satıra yazdığım sheetlerden gelsin.

Belirli bir noktaya kadar getirdim aslında Report sheet de C6 ve D6 da vlookup da kullanılacak Range i ekrana yazdırabildim ama vlookup içine koyunca tek satır olduğu için range i direk sadece o kutucuk olarak algılıyor bu nedenle de formül çalışmıyor..

Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Gösterdiğiniz ilgi için şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar,

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B2 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=DÜŞEYARA($A2;DOLAYLI("'"&B$1&"'!A:B");2;0)
.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English
çok teşekkür ederim, bunu yapmaya çalıştum durdum tüm gece..

çok mabule geçti saolun.