sayfa koruma - korumama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
Merhabalar,

Ekteki dosyada sayfa koruma yaptım. Dosya içinde problemsiz çalışıyor. Ama farklı bir dosyadan veri getirildiğinde (kopyala-yapıştır) koruma devreye girmiyor. :roll:
Bilindiği gibi bu veriyi Özel Yapıştır-Değerleri şeklinde yaparsak sorun yine yok.
Tam koruma yapmak mümkün olabilir mi?
Saygılarımla.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sayfa korumasında, hücreye kilit koymazsanız korumanın anlamı kalmaz.
A-B-C sütunlarında hücre kilidi yok.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
merhaba uzmanamele,

A,B,C sütunlarında kilit yok, çünkü veri girişi yapılacak alanlar bunlar.

teşekkür ederim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
örneğin E sütununda, hücre kilitliyse bişey yazamazsınız. siz nasıl becerdiniz?
orjinal dosyanızda korumayı kaldıran bir kod olmasın?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
tekrarmerhaba,
sayfa koruma var. E sütunundakileri sayfayı korumadan önce yazmıştım. ekte bunu belirtmiştim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
E sütunundaki mevcut yazıları sayfa koruması koymadan önce yazdığınızı tahmin etmişdim. ;)
E sütununda ben bişey yazamıyorum, siz nasıl beceriyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Merhaba,

İşine belki yarıyabilir.Tek tıkla istediğiniz yeri koruma altına alabilirsiniz yada korumayı açabilirsin.Ben kullanıyorum oldukça faydalı.

Öncelikle istediğiniz hücreleri koruma altına alın sonra eklentiyi devreye sokun.

İyi çalışmalar.

Eklentiyi C:\Documents and Settings\Pc adı\Application Data\Microsoft\AddIns
klasörünün içine koyun.
daha sonra resimlerdeki işlemi yapın.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Bu arada uzmanamele hocama katılıyorum sizin dosyanınzda korumayı kaldıran kod olabilir.Dosyanızda deneme yaptım bende sorun çıkmadı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
sn uzmanamele
E sütununda ben de bir şey yazamıyorum. :) (Korumalı) Benim sıkıntım zaten oralarla değil. A, B, C sütunlarında izin verilen alanlara kısıtlı koruma yaptım. Bunu dosyanın içindeyken korumayı sağlıyor. (biçim, renk, kolon ekleme çıkarma.. yaptıramıyorsunuz.)
Ama başka dosyadan veri aldığınızda korumayı pas geçiyor.
İyi çalışmalar.

--------------------------------------------------------

sn ersoyalan
eklentilerden belirttiğiniz gibi ekledim, ama bundan sonra ne olacak anlamadım. kusura bakmayın.

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Sadece korumayı dosyasını ekleyin daha sonrasında resimlerdeki işlmei yapın bu işlemden sonra tools menüsünün sağında oluşan butona dikkat edin gerisini zaten halledersiniz.

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Yukarıdaki mesajı yeni okudum aynı soruyu geçenlerde bende sormuştum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
sn ersoyalan,
çok kullanışlı, teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki belirttiğiniz durum yüzünden başka sayfadan veri girişi yapabiliyorsunuz. Sonuçta bir alanın veri giriş kısmına izin verirseniz başka dosyadanda veri girişi yapılabilirsiniz.

merhaba uzmanamele,

A,B,C sütunlarında kilit yok, çünkü veri girişi yapılacak alanlar bunlar.

teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Hocam öncelikle iyi geceler,
Peki bu konu hakkında bir soru sormak isterim umarım yardımcı olursunuz.

Diyelim bir sayfamız var.bu sayfaya renklendirme verdik..Başka sayfadan veya başka bir dosyadan renksiz olan hücrelerden veri kopyalayıp renkli sayfamıza yapıştır yaptık.Renkli olan sayfanın renklerinin hiç bozulmamasını ve hücre stilinin sabit kalmasını nasıl sağılıyabiliriz.

Syg,
E.ALAN

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
Korhan hocam;
sn ersoyalan 'nın açıklamasına ilave olarak, yine konuya biraz açıklık getirmek istiyorum. Ben veri girişi alanına da kısıtlı bazı korumalar yapmıştım. Örnekte bunu uyguladığınızda görebileceğiniz gibi, sadece yazdırıyor, biçim vb. hiç bir şeye izin vermiyor. Ne zaman kopyalama ile bir veriyi tabloya getiyiyorum o zaman korumadan vazgeçiyor!
Belki de çözümü yoktur..
iyi geceler..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kopyala-Yapıştır yönteminde istediğiniz işlemi normal şartlarda gerçekleştirmeniz zor görünüyor.

Yapıştırma işlemini Enter tuşu yerine kısayol tuşuna atanmış makro ile yapmak isterseniz ekteki dosyayı eklenti olarak kaydedip aktif hale getirdikten sonra kopyala dedikten sonra yapıştırmak istediniz alanı seçip CTRL+SHIFT+D tuşlarına basarsanız değer olarak yapıştırmış olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Korhan hocam iyi akşamlar,
Göndremiş olduğunuz eklenti oldukça işime yarıyor epeyce deneme yaptım tam istediğim gibi çok teşekkürederim.

Her zamanki gibi imdadınımıza yetiştiniz.
Syg,
E.ALAN

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn ROUTER,
bir sayfada sayfa koruması yaptığınızda sadece kilitli hücreleri kısıtlayabilirsiniz, sayfanın tamamını değil.
sayfanızın bir bölümünde hücre kilitliyse o bölümde onay verdiğiniz işlemlerin haricinde bişey yapılamaz. kilitlemediğiniz hücreler tüm dış müdahalelere açıkdır. sizin sayfa koruması bu durumda pek bişey ifade etmez.
belli alanlara veri girişi yapılabilsin ama bazı özellikler devre dışı kalsın diyorsanız bunu sayfa korumayla değil makro kodlarıyla yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
merhaba ,
syn Ersoyalan

Bahsettiğiniz dosyayı vista da nerye yerleştireceğiz benim bilgisayarda o şekilde bir bölüm ile karşılaşmadım,

(Sorunu çözdüm gibi iyi çalışmalar)
Teşekkürler

Son düzenleme: