- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2003 TR SP2
Bu konu "Sayfa Korumalı Kilidi Açık Hücreleri Makro İle Kilitleme" konusunun devamıdır.
Sn.COST_CONTROL'un yardımıyla sayfa korumalı olsa dahi hücreleri CommandButton ile kilitlettirdi.
Yanlışlıkla hatalı girilen bir veriyi düzeltmek için hücre kilitlerini açmak gerekirse dedim ve user form yaptım. Şifre ile user formu açtık. User formda kilitlediğimiz hücrelerin kilidini açacak CommandButton lar mevcut.
Hücreleri kilitlerken
Hücreleri Açmak için ben kodda oynama yaptım galiba çalıştı
bu kod doğru mu yanlış mı?
Çalışmam ektedir.
Sayfa koruma şifresi : q789520p
Kullanıcı Adı : 1
Kullanıcı Şifresi : 1
User form Turkce sayfasında KİLİT AÇ da
Bir de user formların X kapat düğmelerinden kapanmaması nasıl olur, Arkadaş yanlış yazılan kullanıcı şifrelerine 3 hak vermiş bu 3 hakkınıda yanlış yapan kullanıcının excel sayfası komple kapansın. Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.
Sn.COST_CONTROL'un yardımıyla sayfa korumalı olsa dahi hücreleri CommandButton ile kilitlettirdi.
Yanlışlıkla hatalı girilen bir veriyi düzeltmek için hücre kilitlerini açmak gerekirse dedim ve user form yaptım. Şifre ile user formu açtık. User formda kilitlediğimiz hücrelerin kilidini açacak CommandButton lar mevcut.
Hücreleri kilitlerken
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ActiveSheet.Unprotect Password:="q789520p"
Worksheets("turkce").Range("D9:D38").Select
Selection.Locked = True
Selection.FormulaHidden = False
ActiveSheet.Protect Password:="q789520p"
End Sub
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ActiveSheet.Unprotect Password:="q789520p"
Worksheets("turkce").Range("D9:D38").Select
Selection.Locked = False
Selection.FormulaHidden = True
ActiveSheet.Protect Password:="q789520p"
End Sub
Çalışmam ektedir.
Sayfa koruma şifresi : q789520p
Kullanıcı Adı : 1
Kullanıcı Şifresi : 1
User form Turkce sayfasında KİLİT AÇ da
Bir de user formların X kapat düğmelerinden kapanmaması nasıl olur, Arkadaş yanlış yazılan kullanıcı şifrelerine 3 hak vermiş bu 3 hakkınıda yanlış yapan kullanıcının excel sayfası komple kapansın. Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.