Sayfa Korumasını Kaldırma ve Excel Dosyalarının Simgesinin Değişmesi

ahmed_ummu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Professional Plus 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-10-2026
Günaydın arkadaşlar.

Eklediğim "ÖRNEK" dosyasının korumasını nasıl kod ile kaldırabilirim. Okullardan 150 civarında bu türde excel dosyası geliyor ve bir kod ile sırasıyla bu dosyalı açıp içindeki belirlenen alandaki verileri başka bir dosyaya alıyorum. Yalnız Tüm dosyalar "ÖRNEK" dosyadaki gibi korumalı halde geliyor. Ve onları tek tek açıp korumasını kaldırıyorum. Bu da çok zamanımı alıyor. Dosya açılıp verileri almadan, dosyanın korumasını kaldırabilir miyiz.

Bir de eklediğim "ÖRNEK1" adlı dosyada Excel dosyalarının simgesi değişti. Ve dosyayı açtığımda başka bir Excel'de açılıyor sanki kullandığım Excel'e hiç benzemiyor. Bu durumu düzeltebilir miyiz. Başka bir okuldan bir dosya göndermişlerdi o dosyayı açtıktan sonra böyle oldu. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

ahmed_ummu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
15-10-2026
Excel'in simgesinin değişmesi ve başka bir şekilde açılmasının nedeni WPS Office diye bir uygulama var Denetim Masası/Programlarda ne kaldırılıyor ne de siliniyor.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Dosya üzerinde sağ tık > Özellikler
Açılan pencerede resimdeki kırmızı işaretli yerden birlikte aç ayarlarını değiştirip Excel seçebilirsiniz. (Tabi yüklüyse).
İnternetten indirilen dosyalarda bilgisayarı korumak adına engelleme yapılabiliyor. Resimdeki yeşil işaretli onay kutusuna tıklayıp korumayı kaldırabilirsiniz.
İyi çalışmalar...
ornek.png

ahmed_ummu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
15-10-2026
Merhaba,
Dosya üzerinde sağ tık > Özellikler
Açılan pencerede resimdeki kırmızı işaretli yerden birlikte aç ayarlarını değiştirip Excel seçebilirsiniz. (Tabi yüklüyse).
İnternetten indirilen dosyalarda bilgisayarı korumak adına engelleme yapılabiliyor. Resimdeki yeşil işaretli onay kutusuna tıklayıp korumayı kaldırabilirsiniz.
İyi çalışmalar...
Ekli dosyayı görüntüle 254985
Çok teşekkürler Sayın ÖmerBey
Dediğiniz gibi simgesini değiştirince açılıyor fakat dosyanın üzerindeki "S" simgesi gitmiyor . Ve bilgisayarı tekrar açtığımda yine aynı şeyi yapmak gerekiyor. Programlarda WPS Office diye bir uygulama var onu nasıl kaldırabilirim. Başka birinden aldığım bir dosyayı açınca o uygulama kendiliğinden kuruldu. Ne kaldırılabiliyor ne de siline biliyor denetim masasındaki programlardan.