Sayfa saklanmasinda sonra sadece yeni bilgi ekleyebilme

Katılım
14 Şubat 2005
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Ingilizce
Merhaba,

dün rastladığım sitenize bugün yeni üye oldum ve sormak istediğim konu başlığı varmı diye araştırırken birçok faydalı bilgiye rastladım.

Benim sormak istediğim 2 konu var ama önce ilk olarak birkaç kullanıcı tarafından kullanılan bir çalışma sayfasına her bilgi girişi yapılarak saklandıktan sonra o bilgilerin sabit olarakartık orada değiştirilemeden kalması ve sadece yeni bir hücreye bilgi veya veri girişine izin verilmesine olanak sağlayabilen bir fonksiyon veya program varmı?

yardımlarınız için Teşekkürler,,
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,535
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba tender,
Foruma hoşgeldiniz.

İstediğiniz çalışma için basit bir örnek hazırladım;

Kod aşağıdaki gibi, yinede örnek bir dosyada ekledim.
Ancak derlerki kilit dostadır, düşmana kilit olmaz.
Yani bu çalışmada basit bir örnektir, %100 koruma sağlar diye düşünmeyin.
Makro sadece seçilen hücrede herhangi bir şey yazılımı değilmi diye bakıyor, yazılıysa bir alt hücreye geçiyor, boş hücre bulana kadar.

[vb:1:5bc94d7678]Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
hucreici = Len(ActiveCell.Value)
If hucreici > 0 Then
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
End If
End Sub[/vb:1:5bc94d7678]

Umarım yinede işinize yarar
 
G

Guest

Misafir
Hücre değişmesi gerekiyorsa

Evet gerçekten harika, ancak;
kullanıcının hücre içersinde değişiklik yapması gerekiyorsa ?
 
Katılım
14 Şubat 2005
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Ingilizce
Hücre değişmesi gerekiyorsa

Merhaba ,

bildirdiğiniz gibi veri olan hücrelere imleç konumlandırılmaması çözümü benim için yeterli , istediğimde hücrelerdeki yapılan her değişliklerin sayfanının saklanmasından sonra değiştirilemez olması ve bunlara hücre zamanve tarih bilgileride eklendiğinde bu formu açarak dolduran kullanıcıların yazdıklarının takibi için.

Teşekkürler,,
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,535
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Re: Hücre değişmesi gerekiyorsa

gumuscaglayan' Alıntı:
Evet gerçekten harika, ancak;
kullanıcının hücre içersinde değişiklik yapması gerekiyorsa ?
Kodu yazarkende belirttiğim gibi;
bu sadece küçük bir örnek, belki kişilere bir fikir veya ilham verir diye yazdım.
Yoksa sizin de belirttiğiniz gibi istisnalar veya farklı özellikler için kod geliştirilebilir.
Ancak sanırım ilk etapta soruyu soran Sayın tender'in sorunu çözülmüş.
 
Katılım
14 Şubat 2005
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Ingilizce
Evet , teşekkürler için biraz geçiktim ama sağolun Sn. Huseyin bey,
 
Üst