sayfa sonu ayarlama ile ilgili

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
çok defadır karşılaştığım bi sorun bu
şöyle anlatmak isterim mesela A1:G35 arasında çizelgem var ve hemen altından A36:G71 yine aynı şekilde devam eden bi çizelge ve altıalta devam eden aynı tarzda tablo diyelim

ben öyle bi sayfa sonu ayarlaması yapsam ki komple tabloyu seçtiğimde
sayfa 1 altında sayfa 2 altında sayfa 3............. sayfa sonları hiç kaymadan atlamadan oluşsa
tabloları hep aynı düzende yaptığımdan kaymaması gerekir ama ben bunu şu ana kadar yapamadım hep tek tek yapıyorum çok zamanımı alıyo
bunun kolayı var mı

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

her defasında sayfa ayarı yapmamanız gerekir.
A1:G35 bir sayfa ise; bu aralığın satır yüksekliğini, sütun genişliklerini, kenar boşluklarını, sayfa büyütme küçültme oranını belirleyin. daha sonra bu A1:G35 alanını kopyalayıp alta gerektiği kadar ilave ettiğinizde sadece son eklenen sayfaları yazdırma alanının içine almanız yeterli olur, ayarlar değişmez.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
sayın hocam anladığım kadarıyla siz şunu söylüyosunuz
ilk tabloyu yani 35 satırlık 7 sütünlük olan ilk tabloyu sayfa sonu ayarlamalarıyla beraber yaptıktan sonra kopyala yapıştır diyerek altalta yapıştırdığınızda diyelim 9 defa yapıştırdım toplam aynı çizelgeden 10 adet altalta oldu
sayfa sonu önizlemeye baktığım zaman hepsi muntazam şekilde
sayfa1
sayfa2
.
.
. diye düzenlenmiş oluyo bu doğrumudur

mesela benim şimdi karşılaştığım sorun şu 350 satırlık aynı tarz bi veri gurubu bunu peki hocam nasıl 10 sayfalık çıktılar haline dönüştürebilirim
en basit ve çabuk şekilde