Sayfa1 A Sütununda aynısı var ise Sayfa2 'deki satırı sil Sayfa 3 'de son satıra yapıştır

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
İyi geceler üstatlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, ekli dosyada 3 tane sayfa var "Kiralama" , "Rezervasyon" , "Geçmişrezervasyon" benim yaptırmak istediğim "Rezervasyon" A sütunundaki isim "Kiralama" sayfasında var ise "Rezervasyon" sayfasından silinsin "Geçmişrezervasyon" sayfası son satıra eklensin. Ancak bir detay var "Kiralama" sayfasındaki aynı ismin karşısındaki tarih eski tarih ise hiç bir işlem yapmasın yani kısaca Rezervasyon tarihi ve ismi Kiralama sayfasındaki isim ve tarih ile uyuştuğunda "Rezervasyon" sayfasından silinip aynı satır "Gecmisrezervasyon" son satıra eklensin istiyorum. Forumda aradımama bu şekilde bir kod bulamadım bu konuda yardım lütfen
 

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,605
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
İlişik dosyayı inceler misiniz?
C++:
Sub Aktar()
    Set s1 = Sheets("Rezervasyon")
    Set s2 = Sheets("Kiralama")
    Set s3 = Sheets("Gecmisrezervasyon")
        ss3 = s3.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
        myRng = s1.Range("A2:E" & s1.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row)
         
    For i = 1 To UBound(myRng)
    Aranan = myRng(i, 1)
    Set c = s2.Range("A:A").Find(Aranan, , xlValues)
        If Not c Is Nothing Then
            adres = c.Address
            Do
                If myRng(i, 5) = s2.Cells(c.Row, 5) Then
                    ss3 = s3.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
                    s1.Rows(i + 1).Cut s3.Range("A" & ss3)
                End If
                Set c = s2.Range("A:A").FindNext(c)
            Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> adres
        End If
    Next i
    Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Delete Shift:=xlUp
End Sub
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Sn dEdE çok teşekkürler ancak bir sorun var işlemi 1 kez yapıyor bir daha aynı durumda olanın işlemini yapmıyor , benim istediğim bu sayfalara kişi eklendikçe eğer rezervasyon süresi geçmişse ve adı kiralama listesinde var ise onlarıda geçmişrezervasyon sayfasının "sonsatır" a taşısın
 

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,605
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
#2 no lu mesaj eki dosyayı ve kodu güncelledim.
 

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Sn dEdE şimdi oldu çok teşekkürler :)
 
Üst