sayfa1 A1 sütunundaki isimleri sayfa2 a1 sütununa aktarmak

merhaba arkadaşlar,
elimde bir tablom var bu tabloda sayfa1 A1 sütununa değişik isimler giriyorum aynı isimden 15-20 tane girdiğim oluyor 100-150 farklı isim
sayfa2 A1 sütununda ise bu isimleri liste halinde görmem lazım ama her isimden 1 tane olacak
yapmak istediğim sayfa1 A1 sütununa girdiğim isimleri sayfa2 A1 sütununa yazsın bunu yaparkende sayfa1 A1 her yeni isim eklendiğinde Sayfa2 A1 de bu isim yoksa otomatik olarak eklesin, yapabilirmiyiz böyle bişey

şimdi manuel olarak aynı ismi hem sayfa1 e hemde sayfa 2 ye elle yazıyorum
unutma ihtimalini ortadan kaldırmak için böyle bişey düşündüm

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba arkadaşlar,
elimde bir tablom var bu tabloda sayfa1 A1 sütununa değişik isimler giriyorum aynı isimden 15-20 tane girdiğim oluyor 100-150 farklı isim
sayfa2 A1 sütununda ise bu isimleri liste halinde görmem lazım ama her isimden 1 tane olacak
yapmak istediğim sayfa1 A1 sütununa girdiğim isimleri sayfa2 A1 sütununa yazsın bunu yaparkende sayfa1 A1 her yeni isim eklendiğinde Sayfa2 A1 de bu isim yoksa otomatik olarak eklesin, yapabilirmiyiz böyle bişey

şimdi manuel olarak aynı ismi hem sayfa1 e hemde sayfa 2 ye elle yazıyorum
unutma ihtimalini ortadan kaldırmak için böyle bişey düşündüm
merhaba
Kod:
Sub aktar6()
Sheets("Sayfa2").Columns("A:A").ClearContents
sat = 1
son = Worksheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
For r = 1 To son
aranan1 = Sheets("Sayfa1").Cells(r, "a").Value
If Sheets("Sayfa1").Cells(r, "a").Value <> "" Then
If WorksheetFunction.CountIf(Worksheets("Sayfa1").Range("a1:a" & r), aranan1) = 1 Then
Sheets("Sayfa2").Cells(sat, "a").Value = Sheets("Sayfa1").Cells(r, "a").Value
sat = sat + 1
End If
End If
Next r
End Sub
bu işinizi görür mü_?

teşekkür ederim

ihsan bey 1-2 gün önce tabloma yardımcı olmuştunuz buda o tablonun devamı niteliğinde
o an düşünememiştim böyle bişey ama eksikliğini hissedince yazma gereği hissettim cevap yazdığınız tabloya uygulayacaım bunu başka bir arkadaşa yazmış olduğunuz (isim listem adlı bir dosya) buldum arayınca, tabloyu inceledim, benim istediğim de oydu onu kendime uyarlayacağım artık ilginiz için teşekkür ederim, size borçlanıyoruz sürekli :)

Excel Vers. ve Dili
offis 2007 türkçe
sayfa1 e yazdım kodu olmadı sayfa2 ye yazdım yine olmadı
nerde yanlış yaptım acaba

İ

İhsan Tank

Misafir
ihsan bey 1-2 gün önce tabloma yardımcı olmuştunuz buda o tablonun devamı niteliğinde
o an düşünememiştim böyle bişey ama eksikliğini hissedince yazma gereği hissettim cevap yazdığınız tabloya uygulayacaım bunu başka bir arkadaşa yazmış olduğunuz (isim listem adlı bir dosya) buldum arayınca, tabloyu inceledim, benim istediğim de oydu onu kendime uyarlayacağım artık ilginiz için teşekkür ederim, size borçlanıyoruz sürekli :)
benim alacaklarımı benim borçlularıma ödeseniz olmaz mı_?
özellikle site'de bana çok fazla yardım eden tüm hocalarıma çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
offis 2007 türkçe
malesef olmuyor
yada ben yapamadım
sayfa 1 deki bir veriyi sayfa2 ye yazdırabilsem sanırım gerisini halletmeye çalışırım,
aslında yapmak istediğim
birinci sayfaya veriyi girmek ikinci sayfada istediğim satıra onu yazdırmak
off sanırım uğraşacam gibi

İ

İhsan Tank

Misafir
dosya ekleseniz de beraber halletsek böyle havada yazışırız sadece

üstad 2.sayfadaki formül

Tabiki neden olmasınnn sizin borcunuz bizim borcumuz :)

ihsan bey, bu formülün başındaki işaret olmayınca olmuyor galiba, demiştim ya sizin yapmış olduğunuz başka bir formülden yola çıkarak uyarladım ama olmadı, size zahmet

dosya boyutu büyük olduğu için almadı maalesef ama sizin yapmış oluğunuz başka bir dosya ekledim onuda istediğim bu zaten,
benim yazdığım formül bu, başına ve sonun {} bu işaret i koyamadım

=EĞER(SATIRSAY($A$4:A4)<=$BW$1;İNDİS(FATURALAR!$A$2:$A$3000;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER(FATURALAR!$A$2:$A$3000<>"";KAÇINCI("~"&FATURALAR!$A$2:$A$3000;FATURALAR!$A$2:$A$3000&"";0));SATIR(FATURALAR!$A$2:$A$3000)-SATIR(FATURALAR!$A$2)+1);SATIR(FATURALAR!$A$2:$A$3000)-SATIR(FATURALAR!$A$2)+1);SATIRSAY($A$4:A4)));"")

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
Tabiki neden olmasınnn sizin borcunuz bizim borcumuz :)

ihsan bey, bu formülün başındaki işaret olmayınca olmuyor galiba, demiştim ya sizin yapmış olduğunuz başka bir formülden yola çıkarak uyarladım ama olmadı, size zahmet

dosya boyutu büyük olduğu için almadı maalesef ama sizin yapmış oluğunuz başka bir dosya ekledim onuda istediğim bu zaten,
benim yazdığım formül bu, başına ve sonun {} bu işaret i koyamadım

=EĞER(SATIRSAY($A$4:A4)<=$BW$1;İNDİS(FATURALAR!$A$2:$A$3000;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER(FATURALAR!$A$2:$A$3000<>"";KAÇINCI("~"&FATURALAR!$A$2:$A$3000;FATURALAR!$A$2:$A$3000&"";0));SATIR(FATURALAR!$A$2:$A$3000)-SATIR(FATURALAR!$A$2)+1);SATIR(FATURALAR!$A$2:$A$3000)-SATIR(FATURALAR!$A$2)+1);SATIRSAY($A$4:A4)));"")
merhaba
sıkıntınız kırmızı ile işaretlediğim yer mi yani_?
formül dizi formülüdür.
açıklamaları uygulayın mutlaka olur
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
bunu alacaktan saymıyorum. :)

teşekkürler

dün incelerken bu yazıyı okumuştum aklımda öyle kalmış bugün biraz aradım nerde olduğunu bulamamıştım, geçmişten giderek dünki girdiğim sayfalara tekrar göz gezdirdim siz bana yazarken muhtemelen bende onu bulmuşum hallettim tekrar teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
dün incelerken bu yazıyı okumuştum aklımda öyle kalmış bugün biraz aradım nerde olduğunu bulamamıştım, geçmişten giderek dünki girdiğim sayfalara tekrar göz gezdirdim siz bana yazarken muhtemelen bende onu bulmuşum hallettim tekrar teşekkür ederim.
rica ederim
:yazici:

Excel Vers. ve Dili
offis 2007 türkçe
ekledim dosyayı ama sanırım çok şey istedim gibi

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
offis 2007 türkçe
ihsan bey bakabildinizmi acaba