Sayfa1 deki verilerden yararlanarak , sayfa2 ye aktarmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14.03.2019
Selamlar,

Ekte yapmış olduğum dosyada, sayfa1 de bulunan listeden son 6 maç seçilerek, sayfa2 deki ilgili yere yazılmasını istiyorum. Dosya içersinde gerekli açıklama mevcuttur. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
21/03/2019
Tablonuza göre istediğiniz sonuçları alamazsınız.atılan gölleri ve hangi takımın attığını bilgisayarın anlıyabilmesi için her gol sayılarının ayrı sütünda girilmesi lazım. 2-2 bilgisayar metin olarak algılar.gol ölümündeki veriler ayrılarak sonuca ulaşılabilir.o şekilde tablonuzu düzenlerseniz makro yazılabilir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Selamlar,

Ekte yapmış olduğum dosyada, sayfa1 de bulunan listeden son 6 maç seçilerek, sayfa2 deki ilgili yere yazılmasını istiyorum. Dosya içersinde gerekli açıklama mevcuttur. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.
Sn,Espiyonajl

Daha iyisi yapılamazdı galiba, tam istediğim gibi olmuş. Ellerinize emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederim.

Affınıza sığınarak birşey sormak isterim. H sütununda bulunan maç sonuçlarını ayırmak için kullandığınız formülün bir özelliği varmıdır. 2 -3 şeklindeki bir veriyi. ben şu şekilde ayırmıştım.

=parçaal(h3;2;1) ve =parçaal(h3;6;1) şeklinde kullanmıştım.

sizin formül :
=PARÇAAL(H3;2;BUL("-";H3)-3
=PARÇAAL(H3;BUL("-";H3)+2;UZUNLUK(H3)-UZUNLUK(J3)-5)

şeklinde olduğunu gördüm. Aslında her 2 formüldede parçaları ayırıyor. Sizce aralarındaki fark nedir. Ben bulamadım birtürlü.

Bu formüller ayrıca " metinozlu " arkadaşımızın da sorusuna yanıt olacaktır.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

Zor bir ihtimal olsada maç sonuçlarının 10 - 2 gibi iki basamaklı rakamlarla sonuçlanma durumlarını göze alarak düzenlemiştim.Sizin yazmış olduğunuz formül sabit olarak değerleri alır. Tablodakiler ise - simgesine göre verinin sağında ve solunda kalan verileri alır..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

Zor bir ihtimal olsada maç sonuçlarının 10 - 2 gibi iki basamaklı rakamlarla sonuçlanma durumlarını göze alarak düzenlemiştim.Sizin yazmış olduğunuz formül sabit olarak değerleri alır. Tablodakiler ise - simgesine göre verinin sağında ve solunda kalan verileri alır..
Evet şimdi taşlar yerine oturdu işte. Bu hiç aklıma gelmemişti. 10-2 gibi bitebilir tabi maçlar.senede 1 defada olsa böyle bir ihtimal var. Tekrar Teşekkür dederim. İyiki varsınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Sayın, Espiyonajl

Göndermiş olduğunuz program çok işime yaradı fakat bazı tutarsızlıklar var. Bazı değerler birbinini tutmuyor. Elimdeki dosyayı ekte gönderiyorum.Tekrar inceleme fırsatı bulursanız çok memnun olurum. Eksiklikler ; Örneğin bu haftaki maç sonuçlarına göre değerlendirme yaptığımızda Bursaspor-Fenerbahçe maçında FB nin attığı gol sayısı tutmuyor. Değerlendirme de en son o takımın oynadığı 6 maçı değerlendirmeye alacak şekilde ve lig olarak TSL ise sadece TSL de oyanan son 6 maç olmalı. TÜK da veya UEFA da oynanan maçı değerlendirmeye almasını istemiyorum.
Fenerbahçenin TSL de son 6 maçında attığı ve yediği gol sayıları.Bursasporun son 6 maçında attığı ve yediği gol sayıları şeklinde olmasını istiyorum. Eğer birde buna takımların son 6 maçta FB kaç defa galip gelmiş, kaç defa mağlup olmuş, kaç defa berabere kalmış, şeklinde istatistiklerini veri tabanından alıp ekleyebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Ek gönderilmemiş, tekrar gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ek gönderilmemiş, tekrar gönderiyorum.
Sayın mrs303,

Yeni ilaveleri tabloya eklersem vede yeni haftalar için tablonun büyüyeceğini düşünürsek tablo boyutu oldukça fazla şişerek çalışmalarınızda zorluk yaratır. Bu yüzden konuyu makrolarla çözmek en mantıklısıdır. Dilerseniz konuyu Makro-Vba bölümüne açarak çözüm arayınız..

İyi çalışmalar..