Sayfada ayrı biryerde toplamları gösterme

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
Arkadaşlar herkese selamlar

Bu siteye girmeden önce kendimi excel biliyor zannediyordum meğerse hiçbirşey bilmiyormuşum.Sayenizde bişeyler öğrenmeye çalışıyorum ancak daha çok yol katetmem gerekecek.Sizden bir ricam olacak eklentideki listede bir excel çalışması var yapmak istediğimi listede açıkladım.bu sizin için çok zor olmasa gerek ancak lütfen beni anlayışla karşılayın sitede hergün gezinmeme rağmen belki size çok basit gelebilecek bir konuda bile takılabiliyorum.Göndermiş olduğum listeye benzer bir kaç tane buldum ancak kendi listeme bir türlü uyarlayamadım.Yardım ederseniz memnun olurum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
Selam;

Miktar;
Kod:
=ETOPLA(F10:F2250;21;J10:J2250)
Kıymet;
Kod:
=ETOPLA(F10:F2250;21;L10:L2250)
?
Saygılar;

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
Sn. Mesudiye 052

Teşekkür ederim ancak bir terslik var sonuç yanlış çıkıyor.Neden anlamadım Listeyi tekrar ekliyorum açıklamayı orda yaptım

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
Arkadaşlar Lütfen Yardım edin gerçekten benim için çok önemli.Üste gönderdiğim listeleri dikkate almayın yeni bir liste ekliyorum.Sitede kirlilik olmaması için yeni bir konu başlığı açmak yerine burdan devam etmek istedim.Gerçekten yardım ederseniz çok ama çok sevindireceksiniz.İlgilenirsenin minnettar kalacağım.

Yapmak istediğimi Listede açıkladım ama burda da kısaca açıklamak istiyorum;

Aynı çalışma sayfasında iki adet liste var LİSTE 1 ve Liste 2 diye

Ben Liste 1'e bazı bilgiler giriyorum.Girmiş olduğum bilgileri Liste 2 de de takibini yapmak istiyorum.Mesela Liste 1 De SIRA var,Sıra yı süz dediğimde o sıraya ait toplam adedi ve toplam USD yi liste 2 de görmem gerekiyor.Bu benim için çok önemli çünkü yapılması gereken bir adet var ve benim o adedi geçmemem gerekiyor.Bunu takip etmek için herseferinde süz yapıp toplamını almaktansa Liste 2 de bunu görmek amacım.Şimdiden teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Kod:
=ETOPLA('LİSTE 1'!$G:$G;'Lİ STE 2'!B6;'LİSTE 1'!$J:$J)
formülü uygulayınız
bütün hanelerin tutması gerekmektedir.
örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
Teşekkür ederim cılgın 86'lı sizin verdiğiniz formül Sn Mesudiye 052'nin verdiği formüldeki gibi bütün listeyi kaplıyormu.Yani o liste sürekli dolacak ve benim liste 1 e girdiğim bilgiler liste 2 de gözükecekmi.Beni mazur görün lütfen buda hiç bişey bilnmiyomuş diceksiniz belki ama gerçekten bişeyler öğrenmeye çalışıyorum verdiğiniz formüle göre gerçekten oluyor bişeyler ama benim listede zaten zaten SIRA Nolar vardı siz neden tekrar bir sıra no yazdınız açıklarsanız sevinirim.Yani hazır olan benim listedeki SIRA yı süzdüğümde mesela 1020226603 sırayı süzdüm ve bunun toplam adedini ve dolar miktarını Liste 2 de görmek istedim.Siz yapmışsınız oluyor gerçektende diğerlerine uygulayamadım ben :(Birde formul diğerlerinede uygulanmış ama onların adedi neden çıkmamış acaba. Beni dinlediğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
kimse hakkında bu hiçbirşey bilmiyor diye düşünmem çünkü ben zaten birşeyler bilmiyorum hep hocalarımdan destek alarak yapıyorum daha önce böyle bir soru sormuştum o formülü uyguladımç
haneler tutmuyor
1020226601 liste 2'de bu yazıyor. liste 1 de ise 10202266001 hanelerin tutması gerekiyor isterseniz haneleri tutturarak bir kez daha deneyin. kırmızı yerlere dikkat ediniz
diğer sorunuzun cevabı ise : son satırınıza kadar işlem yapacaktır
soru çözümlerinizde geri dönüşüm yapınız.

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
kimse hakkında bu hiçbirşey bilmiyor diye düşünmem çünkü ben zaten birşeyler bilmiyorum hep hocalarımdan destek alarak yapıyorum daha önce böyle bir soru sormuştum o formülü uyguladımç
haneler tutmuyor
1020226601 liste 2'de bu yazıyor. liste 1 de ise 10202266001 hanelerin tutması gerekiyor isterseniz haneleri tutturarak bir kez daha deneyin. kırmızı yerlere dikkat ediniz
diğer sorunuzun cevabı ise : son satırınıza kadar işlem yapacaktır
soru çözümlerinizde geri dönüşüm yapınız.
Allah gani gani razı olsun sevgili kardeşim.Sorun benden kaynaklanıyormuş dediğin gibi liste 2 ye yanlış yazmışım şimdi düzeldi.Yalnız tutar kısmınada aynı formülü uyguladım sadece J sütünunu L ye çevirdim orda toplamı sıfır veriyor.Başka bişey dahamı yapmam gerekiyor acaba?bunuda çözdükmüydü süper olacak tekrar ALLAH razı olsun

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
exel 2002
Tamam üstadım yukardaki soruyo göz önüne almayınız lütfen çözdüm onuda.Burda bana yardımcı olan Tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler ediyorum.Allah sizden razı olsun.

İ

İhsan Tank

Misafir
rica ederim iyi çalışmalar
yeni çözüm ektedir.

Ekli dosyalar