Sayfada bulunan ComboBox ile kriterlere uygun veri

selam arkadaşlar
ek olarak gönderiğim örnek excel sayfasında yapmak istediğimi anlatmama yardımcı olacağını dşündüm
sayfa3 de liste şeklinde bilgiler var ( normalde bu liste çokuzun ben rastgele şeyler yazdım) a sutunukod numarası bulunan sutun, b sutunu kodun karşılığı gelen malzemenin adı, alt satırları ise malzemelerinın farklıçeşitleri kiriter dğerleri ise farklı alternatifler suna bilmek için farklı deervermem gerekebiliyor o yüzden herbir kriterin değeri birbridn farklıolabiliyr

sayfa1 de ise kod numarası seç kısmınındaki kutucuğa kodnumarası girip istediğim kriteri işaretledikten sonra liste bilgisi isimli yere sadece o kod numarası ve alt başlıları listelensin listedeki malzemelerden istediğimi seçe bileyim seçtiğim malzemeler ise
sayfa 2 de ki gibi alt ata sıralamalı kriter değeri yazan sutunun alt satırlarına seçtiğim kriterin değeri yazılmalı

yapmak istediğim bu arkadaşlr umarım anlatabilmişimdir bu konuda yardmcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

not : sayfa1 benim yaptğım gibi değilde başka şekilde oluyorsa sorun değil işleyiş aynı olsun yeterli

Moderatör tarafında düzenlendi:
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Sn.siyar0044

Dosyanızı mümkünse Winzip ile sıkıştırıp gönderebilirmisiniz?

Konu ilgimi çekti..

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn siyar Sayfa1'deki A2 hücrenize kodları yazarak listelenmeyi inceleyin kriter option buttonlarını seçtiğinizde ilgili kriterler gelecektir. Umarım bu işleyiş işinizi görür.

sn fructose
ilginize teşekkür ederim ancak benim istediğim kod numarasını yazdığım zaman o kod numarasının altındaki malzemeleri görmek ve gördğüm malzemelerden istediği seçebilmek seçtiğim malzemelerle sayfa 2 de alt alta sıralansın (kod numarasınınaltındaki malzemelerin hepsini kullanmıyorum bana lazım olanları seçiyorum) bu şekilde yeni bir liste hazırlaya bileyim tabii yine kriter değerlerine göre değerleri seçeleyim

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Ekteki dosyayı inceleyebilirmisiniz?

Umarım doğru anlamışımdır.

selamlar
sayın ripek ilginize teşekkür ederim elinie sağlık çok güzel olmuş. ancak 2 noktada düzeltme yapmamızgerekli.

1 ) liste sayfasında aktar tuşuna bastığım zaman sayfa 2 ye (x) ile seçtiklerin aktarılıyor ancak başka bir kod numarası seçtiğimde sayfa 2 deki önceki kalemler siliniyor yeni seçtiklerim görüküyor. benm amacım liste oluşturmak olduğu için liste sayfaında x ile işaretleyip aktara bastıktan sonra bir biri arkasına ekleyerek devam etsin her aktara bastığım zaman silinmesin bir önceseçtiğimin altına devam etsin.

2 ) benim ilk gönderdiğim deneme isimli örnek dosyanın sayfa2 de a sutununda bulunan kodlar sadece başlıklarda var örneğin 3 kodunu almış olan ayakkabının karşısında sadece 3 yazıyor numaraların karşına gelen a sutununda 3 kodu yazmıyor o yüzden gerçek çalışmada sıkıntı yaratır bu şekliyle (tabii kodu yazdığım zaman çıkan listede 3 kodununda görünmesi gerekli )

birdesayfa 3 de yeni kod numaralı malzemeleri nasıl eklerin listenin altına yazınca liste sayfasındaki kodnumarası yazılan yerde gözükmüyor

bu konularda yardımcı olabilirseniz çoksevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Dosyanızda isteklerinize göre birkaç değişiklik yaptım.
Yenisi ektedir.

selam
sayın ripek gönderdiğinizdosyayı inceledim ancak bir önceki mesajımda 2 nci maddesinde belirttiğim gibi sayfa2 nin A sütününda kod numarası sadece başlık olan kısında var alt başlıkların sütünü boş daha iyi anlaşılabilmesi için sayfa 2 nin olması gerektiği halini gönderiyorum.
sizin gönderdiğiniz hale dönüştürülebileceği düşünülebilir ancak çok fazla liste olduğu için gönderdiğim ekin sayfa 2 sine göre düzenleyebilirsek çok sevinirim
şimdiden teşekkür ederim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte hazırladığım dosyayı incelermisiniz. Umarım işinize yarar.