Sayfadaki bilgileri diger sayfalara sirali aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Turkce
sevgili arkadaslar

excel konusunda oldukca yeni sayilirim. sizden istedigim bir formul yada makro konusunda yardimci olmaniz;

les chantier ve caisse adli iki excel dosyam var. caisse dosyasinda factures ve paiements adi altinda iki sekme, chantier dosyasinda ise calisilan santiye isimleri var.

istedigim sey; caisse dosyasinin facture kismina yazdigim bilgilerin chantier dosyasina chantier baz aliniraka gecirilmesi ve paiement kismina yazdigim bilgilerin chantier dosyasindaki paiement bolumune yazilmasi.

biraz karisik gibi gorunse de ilgili dosyayi incelediginizde sorumu anlayabilirsiniz. eger formulu ile dosyalar arasi ilgili aktarmalari yapabiliyorum ancak bos satirlar olusuyor ve bunlari silemiyorum. silme makrosu yaptigimda paiement bolumundeki satirlari da siliyor. makro konusundaki bilgim formul konusundaki bilgilerimden daha az. bu yuzden formullerle yardimci olabilirseniz cok memnun olurum.

elle manuel olarak da satir silebilirim ancak satir sayisi 3000-5000 i buldugunda bu oldukca zor olacak.

yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

not: iki dosya da birbiriyle baglantilidir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Turkce
arkadaslar lutfen yardimci olabilir misiniz? sorunum oldukca acil yardimlariniza ihtiyacim var

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Turkce
hocam gercekten bu isi bitirmissiniz. diyecek tek kelime bulamiyorum ben ki formulu dahi anlayamadim:) cok tesekkur ederim sevgiler

not. bu arada farkli bir yontemle de sonuca ulastim sanirim diger bir arkadasin eklemis oldugu asagidaki ornek te yardimci oldu. ancak sizin ki islemler acisindan daha da kolay gorunuyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Turkce
sevgili muygun

oncelikle yardimlarin icin tekrar tesekkur ederim. verdigin tek dosyalik ornege gore tabloyu kullaniyorum ancak excel kayitlar arttikca cok yavaslamaya basladi tarih bile yazarken 5 sn kadar bekletiyor. 6 sutun oldugunda bir faturayi girmem 30sn mi aliyor. ( simdilik 13 chantier ve 40 fourniseur kaydi yaptim tek dosyada ve bu sayi duruma gore artmaya devam edecek)sanirim her satirda formul olmasindan dolayi kontroller uzun suruyor. iki dosya halinde yapmayi denedim tam bir verim alamadim. acaba formul olarak daha rahatlatici veya hizli calisan bir yontem olabilir mi? yardimci olursan cok memnun olurum.

sevgiler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonun yavaşlığını gidermek için;
a) makro ile çözüm üretilmeli (bu beni aşar) veya;

b) araçlar>seçenekler>hesaplama sekmesinde otomatik olan hesaplama şekli el ile yapılmalı veya;

c) sayfa sayısı 2 ye indirgenmeli (bunun içinde FACTORIES ve PAIEMENTS sayfaları birleştirilmeli siz üst başlıkların türkçe karşılığını yazın ben birleştirme işini hallederim)

d) birleştirme işleminden sonra tek bir sayfada seçimle sonuç alınmalı.
gerekli birleştirmeli sayfayı oluşturursanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
8 nolu mesaj ekini yeniledim tekrar deneyin.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Değişik bir tablo hazırladım.
Bana göre Bunun veri giriş ve süzme mantığı diğerlerine göre daha kullanışlı. Eki test edin eğer kullanımınıza uygun değilse tekrar eski tablonuza dönelim. (eğer eski tabloyu kullanacaksanız son gönderdiğiniz örnek üzerinde açılır liste için hangi sütun/sütunlar baz alınacak )
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Turkce
sevgili arkadasim mesajina gec cevap verdim lutfen kusuruma bakma. dosya beni biraz asmaya basladi desem yalan olmaz. ilk gondermis oldugun ornek uzerinde biseyler yapmaya calisiyorum. biraz yavas ta olsa idare ediyorum yardimlarin icin cok tesekkur ederim.