Sayfadan Sayfaya Geçiş

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Herkese Merhabalar,
Sayfadan sayfaya butonla geçiş yapmak malumunuz basit denilebilecek bir uygulamadır. Burda benim demek istedeğim, (komut düğmesi en yukarıda excel komut düğmeleri arasında olmak üzere) her defasında komut düğmesi basıldığında sağ taraftan bir sonraki sayfaya geçiş yapsın. Ã?rnek olarak birinci sayfadayız. Komut düğmesine bir sefer bastık ikinci sayfaya. Aynı düğmeye ikinci sefer bastık üçüncü sayfaya. Komut düğmesine bir daha bastık dördüncü sayfaya, vb. geçiş yapsın. Yani her basışta bir sonraki sayfaya geçiş yapsın.
Kolay Gelsin...
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin. Fakat son sayfaya gelince ne olacağını belirtmemişsiniz. Bu kod tekrar baştan başlayacaktır.

[vb:1:10d987b3f4]Dim c As Integer
Sub sayfasec()
c = c + 1
Sheets(c).Select
If c = Sheets.Count Then c = 0
End Sub
[/vb:1:10d987b3f4]

Menülere; görünüm-araç çubukları-özelleştir-komutlar-makrolar-özel düğme ile buton ekleyip bu kodu o butona bağlayabilirsiniz.
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Makro kaydet yöntemiyle elde edilen şu makro da aynı işi görür;

[vb:1:84a08892aa]Sub Makro1()
ActiveSheet.Next.Select
End Sub[/vb:1:84a08892aa]

Bu da bir önceki sayfayı seçen makro;

[vb:1:84a08892aa]Sub Makro2()
ActiveSheet.Previous.Select
End Sub[/vb:1:84a08892aa]
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Çok Çok Çok Sağolun. Çok Teşekkür ediyorum.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Levent bey gerçekten sizi tebrik ediyorum.
Bununla ilgili bir soru daha sorabilir miyiz?
Soru Þu : Yukarıdaki kod sayfayı soldan sağa doğru ilerliyorum.
Bunun tersi nasıl yapılıyor. Yani sayfayı sağdan sola doğru nasıl geçiş yapabiliriz.
Saygılarımı sunuyorum...
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Abe Merhaba,
Ufak bir pürüz çıktı. Çalışma kitabımda, birden fazla gizlediğim sayfalar var. Sayfalar arasında gezinti (geçiş) yaparken belli bir yerde hata raporu verdi. Bütün gizlemiş olduğum sayfaları gösterdiğimde hata raporu vermiyor. Gizlenmiş sayfalara takılmadan kodta bir değişiklik yapılabilir mi?
Saygılar. Kolay gelsin.....
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:37ca7e5984]Dim c As Integer

Sub yukarisec()
10 c = c + 1
If c > Sheets.Count Then Exit Sub
If Sheets(c).Visible = False Then GoTo 10
Sheets(c).Select
End Sub

Sub asagisec()
10 c = c - 1
If c < 1 Then Exit Sub
If Sheets(c).Visible = False Then GoTo 10
Sheets(c).Select
End Sub
[/vb:1:37ca7e5984]
 
Üst