Sayfalar arası formül ve yazıya ayarlı toplama

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2010 türkçe
Arkadaşlar benim yapmak istediğim şudur;

Öncelikle sayfalar arası formül oluşturmam gerekiyor bunun nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yok

Günlük ve aylık kayıt yapıyorum. 1.sayfa günlük kayıt 2.safya ise aylık kayıt.
1.sayfada şubeler ve işlem adetleri var ,örneğin; merkez şubesi 7 kez geçiyor ve her birindede farklı sayıda işlem yapılmış bu durumda ben her merkez yazdığımda karşısındaki sayı 2.sayfada aylık kayıtta ki merkez şube işlem adedine eklenmesini istiyorum. Mümkün müdür?

teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
bir örnek dosya eklersen istediğin sonuca ulaşman daha kolay olur.

bu sitede her şey mümkündür.

bir makro ölüyü diriltirler walla.

ama yine söylüyorum. anlattıklarından kimse bişey anlamaz. bir dosya ekle. ne istediğini orada açıkça belirt.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe

Öncelikle sayfalar arası formül oluşturmam gerekiyor bunun nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yok

1.sayfada şubeler ve işlem adetleri var ,örneğin; merkez şubesi 7 kez geçiyor ve her birindede farklı sayıda işlem yapılmış bu durumda ben her merkez yazdığımda karşısındaki sayı 2.sayfada aylık kayıtta ki merkez şube işlem adedine eklenmesini istiyorum. Mümkün müdür?

teşekkür ederim
Merhaba,

Sayın Mirmika; "walla"" ne demek?

Aşağıdaki formülü deneyiniz.
Kod:
=EĞERSAY(günlük!A2:$A$1000;B2)

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe

teşekkür ederim
Merhaba,
Aylık sayfası B2 hücresine de aşağıdaki formülü girin. formil Dizi formülüdür.
Dizi formülü: Formül hücreye girildikten sonra enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır.
Formülün başında ve sonunda { } bu işaretler çıkar.

Kod:
=EĞER(SATIR()-SATIR($B$1)>TOPLA.ÇARPIM((günlük!$A$2:$A$1000<>"")/EĞERSAY(günlük!$A$2:$A$1000;günlük!$A$2:$A$1000&""));"";İNDİS(günlük!$A$2:$A$1000;KAÇINCI(0;EĞERSAY($B$1:B1;günlük!$A$2:$A$1000);0)))