sayfalar arası formül yazmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24/05/2019
herkese merhabalar,

benim problemin ufak bir ayrıntıs var ama sanki ben göremedim. size şöyle özetlemek istiyorum. bir excel dosyasının içine her sayfaya form doldurularakayrı ayrı öğrencilerin kayıt bilgileri giriliyor. benim yapmak istediğim şey bir sonraki excel sayfasına öğrencilerin isimlerini alt alta liste olacak şekilde formül kullanarak hazırlamak. az çok formülü çıkardım fakat excel sayfa isimlerini değişken olarak algılamadığı için imleci aşagı doğru çektiğimiz zaman alt satıra bir sonraki sayfadan bilgi almıyor. ben aşağıdaki dosyada bunu elle yaptım fakat kayıt işlemleri kolay bir şey olmadığı herkesce malum olduğundan kolay bir yolunu bilen varsa ve paylaşırsa teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Merhaba;

Formülü Sayfa4 5. satıra ugulayın aşağıya doğru çekin.

Kod:
=DOLAYLI("Sayfa" & SATIR()-4 & "!B$4")

Excel Vers. ve Dili
24/05/2019
Cevabınız için teşekkür ederim sağolun başarıyla uygulandı ancak kaynak hücre birleştirilmiş hücre olursa kodda bir değişiklik yapmak gerekir mi çünkü birleştrilmiş hücrede çalışmıyor bu formül..

Excel Vers. ve Dili
24/05/2019
merhaba;

formülü sayfa4 5. Satıra ugulayın aşağıya doğru çekin.

Kod:
=dolaylı("sayfa" & satır()-4 & "!b$4")
cevabınız için teşkkürler formül başarıyla uygulandı ancak kaynak hücre birleştirilmiş hücre olduğu zaman formülü değiştirmeye gerek var mı çünkü birleştirilmiş hücreye uyguladığım zaman sonuç alamadım bu konuda da yardımcı olursanız müteşekkir olurum...

Excel Vers. ve Dili
24/05/2019
Tamam şimdi oldu fonksiyonun mantığını kavrayınca daha kolay oluyor...