sayfalar arası kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2003tr
selam;
sorundan önce projemle ilgili bilgi vereyim. veri1 sayfası benim başka excel dökümanından yapıştıracağım veri giriş sayfam, veri2 ise asıl veritabanımı oluşturacak. veri1 deki verileri veri2 deki bağlı bulundukları sutun adı altına aktaracak ve sol başına otamatik sayı verecek bir kod için yardımınızı bekliyorum. ben kopyalama ile ilgili buton 2 de birşeyler zırvaladım excell de çok yeniyim mazur görün.:)

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Excelde çok yeni olduğunuzu belirtmişsiniz, o yüzden size basit bir kod hazırladım. İnceleyerek mantığını anlayacağınızı umuyorum. Veri1'i veri2'ye aktarma kısmı makro kaydet ile yapıldı.

Sub Makro1()
'

Sheets("veri1").Select
Range("A2:E25").Select
Selection.Copy
Sheets("veri2").Select
Range("B2").Select
ActiveSheet.Paste
Range("B2").Select
Sheets("veri1").Select
Range("A2").Select
Application.CutCopyMode = False
Sheets("veri2").Select
Range("A2").Select
For a = 1 To 100
If Cells(a + 1, "d") > 0 Then
Cells(a + 1, 1) = a
End If

Next

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003tr
teşekkür ederim

kodu buton 2 ye yapıştırdım ama aşağıda önüne çizgi koyduğum satırda hata veriyor. ayrıca 25 satırlık kopyalama yetebilir ama veri1 deki satır sayısı kadar kopyalama istiyorum.ayrıca veri2 deki verilerin üstüne değil alttaki boş satırlara kopyalama olsun. ilgin için tekrar teşekkür ederim.

Sub Makro1()
'

Sheets("veri1").Select
Range("A2:E25").Select
Selection.Copy
Sheets("veri2").Select
-------------------------------Range("B2").Select
ActiveSheet.Paste
Range("B2").Select
Sheets("veri1").Select
Range("A2").Select
Application.CutCopyMode = False
Sheets("veri2").Select
Range("A2").Select
For a = 1 To 100
If Cells(a + 1, "d") > 0 Then
Cells(a + 1, 1) = a
End If

Next

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003tr
afedersin

ben buton kodu sandım. yoksa makro gayet iyi çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
2003tr
butona yükleyebileceğim önceki isteklerimi karşılayabilen bir kod yazabilirsen sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2003tr
çok güzel olmuş

aklına sağlık:) tam anlattığım gibi.kodlarını görüntülüyorum sayende bazı şeyleri öğrendim şimdiden. ama şimdiki promlem mükerer kopyalamayı nasıl önlerim? bu işlem bazında değil yani 2 kere tuşa basmak anlamında değil. veri1 sürekli değişeceği için mükerrer kayıt peş peşe de olabilir, başka bir zamanda. benim istediğim veri1 dki verilerin veri2 deki bilgilerle karşılaştırak aynı olması halinde kayıt yapmaması.

Excel Vers. ve Dili
2003tr
soru

ayrıca anladığım kadarıyla siz formlar araç çubuğundaki düğmeye yazdığınız makroyu atıyorsunuz. oysaki denetim araç çubuğundaki comand buton a komutu yazınca çalışmıyor. neden? açıklama yaparsanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2003tr
dson = [d65536].End(3).Row
Range("D2:D" & dson).NumberFormat = "dd\/mm\/yyyy"
Range("A1:D" & dson).Sort Key1:=Range("D2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess
---------------------------------
end(3).row ne demek bir türlü çözemedim....birde - Header:=xlGuess-
kodunu...