sayfalar arası sütun karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
excell xp
kolay gelsin ilk önce sorduğum soruyla ilgilenen iki arkadaşa (COST_CONTROL,sertkaya) arkadaşa çok teşekkür ederim
:) :)

ARKADAŞLAR ben karşılaştırma ile ilgili yaklaşık 14 sayfalık soru ve cevapları okudum ama ihtiyacımı gören makroyu bulamadım
isteğim şu excellde 6 tane sayfa olsun bu sayfaların B sutunlarında da isimler var 1. isteğim bu B sutunlarındaki aynı olan isimlerin silinmesini (yani 10 tane mehmet varsa 1 tane kalsın diğerleri silinsin ) istiyorum,bu silinmeler 6.sayfa ya kadar olan bütün B sutunlarında da olsun (yani B sutunlarındaki bütün isimlerden tek olsun bir isimden 10 tane var ise 9 u silinsin bir tane kalsın) 2. isteğim de 6 sayfadaki B sutunlarındaki isimlerin karşılaştırılsın ve aynı olan isimler sayfa 7 deki A sutununda olsun istiyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın matek

dosyayı inceleyin.

Kod:
Sub makro1()
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To 6
Sheets(i).Select
a = [b65536].End(3).Row
For t = a To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf([b:b], Cells(t, 2)) > 1 Then Rows(t).Delete
Next
Sheets(i).Range("b1:b" & a).Copy
Sheets("Sayfa7").Select
son = [b65536].End(3).Row + 1
Range("b" & son).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Next
son1 = [b65536].End(3).Row
For t = son1 To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf([b:b], Cells(t, 2)) > 1 Then Rows(t).Delete
Next
[b1].Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excell xp
eline sağlık arkadaşım ama bir sıkıntı var galiba (sıkıntı b sutunlarında olan bütün isimlerden) bir tane atıyor ben sayfalardaki b sutununlarında olan (yani sayfa1 in b sutunu ile sayfa2 deki b sutunu sonra sayfa 3 deki b sutunun .....bu sayfa 6 ya kadar gidecek aynı kelimelirin karşılaştırılmasını istiyorum) karşılaştırma sonucu aynı olan kelimelerin sayfa 7 de bir düğme ile b sutunda olması istiyorum ilgin için teşekkür erim

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayın matek

Ben Sayfa7 de diğer sayfalardaki tüm isimlerden birer tane olarak listeledim.
Siz Sayfa7 de de Diğer sayfalarda mükerrer olan isimlerin mi listelemesini istiyorsunuz?

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayın matek

Dosyayı inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
excell xp
bu istediğimdende güzel olmuş çoook ama çok teşekker ederim eline sağlık :)
gerçekten uzmanmışsın sağol

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Rica ederim. İşinize yaradığına sevindim.

İltifatınız için teşekkür ederim ama ,bende sizler gibi Exceli öğrenmeye çalışan biriyim.

İyi Çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excell xp
Sayın AS3434
yaptığınız makro gerçekten güzel ama bir sıkıntısı var sanırım b sutunlarına ben çok fazla isim (kopyala yapıştır ile)yapıştırıyorum ve 7 sayfadaki (bütün sayfalardaki veriyi getir.) seceneği çalışıyor diğer (bütün sayfalardaki verileri karşılaştır, mükerrerleri bul.Mükerrer olmayanı sil ile [U]benim özellikle istediğim [/U]Mükerrer olanları tek kayıta çevir.) işlevi çalışmıyor yani o sutunlarda bir isim gözükmüyor ben denemesinide yaptım sayfaların b sutunlarına aynı kelimelerden girdim ama çalışmadı ilginiziçin teşekkür ederim

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayın matek

Sorunu anlayamadım.

Dosyayı indirdim baktım, istediğiniz gibi çalışıyor.

Makro aslında 4 aşamalı.

1. isteğim bu B sutunlarındaki aynı olan isimlerin silinmesini (yani 10 tane mehmet varsa 1 tane kalsın diğerleri silinsin ) istiyorum,
Dediğiniz için, ilk aşamada sayfayı kendi içinde kontrol ediyor ve mükerrer kayıtları temizliyor. Ondan sonra sayfaları karşılaştırıyor. Sıkıntı bundan mı kaynaklanıyor acaba.?

Excel Vers. ve Dili
excell xp
açıkcası bilmiyorum,sizin yaptığınız doğru çalışıyor ama ben isimleri attığımda Mükerrer olanları tek kayıta çevir özelliği çalışmıyor sebebini anlayamadım (belki çok sayıda attığım içindir veya benim bilemediğim beni aşan bir sorun ama çalışsa çok işime yarıyacak bein büyük bir zahmetten kurtaracak

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayın matek

Kullandığınız şekilde örnek isimli ve çalışmayan bir dosya eklerseniz, sorunun nedenini ararız.

Excel Vers. ve Dili
excell xp
Sayin As3434 Ben Denedİm Bu Defada Oldu Bİlmİyorum Sikinti Nerde Anlamadim EĞer Bİr Sikinti Olursa Gene Sİzemesaj Atarim Bİr İsteĞİm Daha Olacak Sayfa7 Ye Bİr Sİlme Butonu OluŞturabİlİrmİsİnİz Sadece Sayfa 7 Dekİ Verİlerİ Sİlsİn Temİzlesİn İlgİnİz İÇİn Çok TeŞekkÜr Ederİm SaĞolun Örnek Atacaktim Ama Nereden Atiliyor Bİlmİyorum

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayın matek

Makro zaten işlem yapmadan önce Sayfa7 de ki verileri temizliyor.
Ama illa bir sil butonu istiyorsanız, aşağıdaki kodları Sayfa7 de bir butona bağlayın.

Kod:
Sub sil()
[a2:h10000].ClearContents
End sub
Dosya eklemek için aşağıdaki linki inceleyin.

Sorunun devamında, ataç eklemek( Dosya eklemek).

Excel Vers. ve Dili
excell xp
teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz