Sayfalar arası veri çarpıştırmak

Excel Vers. ve Dili
2007-2010 türkçe ve ingilizce
Merhaba,

Sayfa 1 deki isim ve tarihlerin karşıtı olan veriyi sayfa 2 deki isim ve tarih karşılaştırıp, sayfa 1 de kişi eğer örnek 817 görünüyor ise 1, off ise off, devamsız (D) görünüyor ise "0" değer olarak göstermek istiyorum.

Aynı işlemin devamı olarak shift kısmında "0" yazıyor ise Callwork Puan ve Ringtime Puan 0 almalı.

1 yazıyor ise Callwork Puan ve Ringtime Puan'ı gerçekleşen değerleri üzerinden yandaki hedef kriteleri barem alınarak hesaplamak istiyorum.

off yazıyor isede ortalamaya katılmayacak şekilde hesaplanmalı.

Son olarak sayfa 3 te isim karşıtı olarak kümülatif ortalama almam gerek.

Özet olarak bir kişinin vardiyası ile gösterdiği performans değerlerini ölçebilecek bir tablo gereklidir bana.

Biraz karışık anlatmış olabilirim, sürçü lisan ettimse affola.

Eğer mümkün ise ve yardımcı olabilirseni çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
Merhaba,

Eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Formul için çok ama çok teşekkür ederim.

fakat benim hatam şimdi kontrol ettiğimde gönderdiğim dosyada bir verinin eksik olduğunu fark ettim.
Performans shett'indeki Callwork Gerçekleşen ve Ringtime Gerçekleşen verisini Günlük Veriler sheet'indeki kırmızı ile işaretlediğim alanlardan çekmemiz gerekiyor.
Ben vlookap denedim ama excell bilgim formul yazacak seviyede değil hata verdi.
Bunuda tamamlamamda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
Günlük bilgiler sayfasını bulamadım. Eğer ki son eklediğiniz sayfayı kastediyorsanız eğer, buradaki Callwork ve ringtime değerleri Performans sayfasının ortalamalarını almaktadır. gerçekleşen değerler bunlar değildir...
1 eylül ve 2 eylül ü içeren değerler olmalı diye düşünüyorum...
kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
Ordaki kırmızı ile işaretlediğim veriler doğru gerçekleşende yazan değerler sadece örnek olarak göstermek için onları tekrar kopyaladım.
Şu şekilde açıklıyım son Sheeti 1 eylül kişi bazlı değerler olduğunu farzedelim. Ben bu 1 eylül sheetindeki kırmızı ile işaretli verileri performans sheetindeki Callwork Gerçekleşen ve Ringtime Gerçekleşen kısmında gene isim ve 1 eylül ün karşısına gelicek şekilde almak istiyorum. Puan hesaplaması buraya gelicek olan veriler üzerinden hesaplanıcak.

Yani ben verileri tek tek yapıştırmak yerine günlük olarak açtığım sheet'te bulunan verileri oraya almış olup puanı ona göre hesaplayacağım. Çünkü benim çektiğim data 12 sütun veriden oluşuyor ben bu ikisini örnek teşkil etmesi için ekledim formulu çözdükten sonra diğer verileride ben eklicem.

Umarım anlaşılır bir şekilde açıklayabilmişimdir.

Uğraştırdığım içinde kusura bakmayın.

çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Ben anlayamadım. Çünkü kırmızı ile işaretledikleriniz , zaten performans sayfasından ortalama olarak almakta.. Yani performans sayfasındaki değerlere yine aynı değeri getiremezsiniz. Döngüsel hata verir.... Kırmızı ile işaretlediklerinizin hesaplanma yöntemi farklı olmalı. Performans sayfasındaki değerlerden almamalı...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
eğer ki , hesaplanma yöntemi farklı ise, performans sayfasında , callwork ve ringtime değerlerine uygulanan vlookup formülünü ekteki dosyada inceleyebilirsiniz...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Tamamiyle işime yarayacak bir formul elize sağlık.
Çok teşekkür ederim.
Kafama takılan bir noktayı daha aydınlatabilir misiniz?
Son paylaştığınız dosyada Callwork Gerçekleşen Ringtime Gerçekleşen uyguladığınız düşeyara formulünde eğer 1 eylül dosyasında bu kişinin datası yok ise #yok şeklinde hata veriyor. Ve bu hatadan dolayı kümülatif ortalama almıyor.
#yok hatasını görmemesi için g2 deki eğer formulüne ekleme yaptım ama sonuç alamadım.
Bunu nasıl çözebiliriz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Merhaba,

Düşeyara(Vlookup) formüllerinde,
=EĞER(DÜŞEYARA($B2;'1 eylül'!$A:$I;8;YANLIŞ)="";"";DÜŞEYARA($B2;'1 eylül'!$A:$I;8;YANLIŞ))
gibi yazarak , karşılığını aradığı hücrede değer yoksa , boş bırakır ve ortalama alırken de dikkate almaz.

Kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
Bu formülü anladım ama şöyle bir durum var, performans tablosunda 1 eylülde orayın ismi yazıyor ama 1 eylül sheetinde orayın ismi olmadığını farzedersek, yani bu adam 1 eylülde off görünüyor ise 1 eylül sheetinde çektiğim datada isim dahil herhangi bir verisi yok.
bu doğrultudada performans tablosunda Callwork Gerçekleşen Ringtime Gerçekleşen #yok hatası veriyor.

bunu nasıl ele alabiliriz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Merhaba,
Bahsettiğiniz gibi aradığı ismi bulamayacaksa , düşeyara formülünü
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B2;'1 eylül'!$A:$I;8;YANLIŞ))=DOĞRU;"";DÜŞEYARA($B2;'1 eylül'!$A:$I;8;YANLIŞ))
şeklinde deneyiniz.. Aradığı isim veya değer bulunmadığında , hücreye boşluk koyar, ortalamaya da katmaz ve ortalamayı hesaplar..
kolay gelsin..