Sayfalar arasındaki farklı verilerin otomatik tespiti

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-09-2021
merhaba arkadaşlar excell dosyam vardı 31 gün sayfası vardı bir gelen sayfası ben gelen evrak numarasını gelenler sayfısının A sutununa yazdığımda 31 sayfa içerisindeki A sutunlarında gidip arıyor ve sarıya boyuyordu ancak şunu gördümki gelenler sayfasına "." yazdığım zaman gidip 31 sayfanın "A" sutununda onu arıyordu ve en az 15 dk bekliyordum bu işimi hiç görmedi ve hemde dahada ağırlaştırdı bende bir çalışma hazırladım acaba değerli üstadlar varsa aramayı yaparken hantallaştırmayacak bir makro ile sorunu çözebilirmiyiz şimdiden herkese teşekürler dosya ekte office 2007 kullanıyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Soru başlığınızı düzenleyin.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
merhaba arkadaşlar excell dosyam vardı 31 gün sayfası vardı bir gelen sayfası ben gelen evrak numarasını gelenler sayfısının A sutununa yazdığımda 31 sayfa içerisindeki A sutunlarında gidip arıyor ve sarıya boyuyordu ancak şunu gördümki gelenler sayfasına "." yazdığım zaman gidip 31 sayfanın "A" sutununda onu arıyordu ve en az 15 dk bekliyordum bu işimi hiç görmedi ve hemde dahada ağırlaştırdı bende bir çalışma hazırladım acaba değerli üstadlar varsa aramayı yaparken hantallaştırmayacak bir makro ile sorunu çözebilirmiyiz şimdiden herkese teşekürler dosya ekte office 2007 kullanıyorum
1 ve 2 sorularınız için aşağıdaki kodu kullanınız.

Kod:
Sub bul()
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Hyperlinks.Delete
Sheets("GELENLER").Hyperlinks.Delete
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Range("G1:I65000").ClearContents
Sheets("GELENLER").Range("C1:D65000").ClearContents
For r = 2 To Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").[a65536].End(3).Row
aranan1 = Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 1).Value & Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 6).Value
If Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 1).Value <> "" Then
For i = 2 To Worksheets("GELENLER").[a65536].End(3).Row
aranan2 = Sheets("GELENLER").Cells(i, 1).Value & Sheets("GELENLER").Cells(i, 2).Value
If aranan1 = aranan2 Then
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 7).Value = Sheets("GELENLER").Cells(i, 2).Value
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 8).Value = "gelen sayfasında " & i & " . satırda"
adres = Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 9).Address
Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Range(adres).Hyperlinks.Add Anchor:=Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Range(adres), Address:="", SubAddress:="GELENLER!" & Sheets("GELENLER").Cells(i, 2).Address
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 9).Value = "hücreyi gör"
Sheets("GELENLER").Cells(i, 3).Value = "günlük işlediklerim sayfasında " & r & " . satırda"
adres1 = Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 2).Address
Worksheets("GELENLER").Range(adres1).Hyperlinks.Add Anchor:=Worksheets("GELENLER").Range("d" & i), Address:="", SubAddress:="'GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM'!" & Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Range(adres).Address
Sheets("GELENLER").Cells(i, 4).Value = "hücreyi gör"
End If
Next i
End If
Next r
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-09-2021
ellerinize sağlık hemen hemen 1ve 2. sorunları aştım ama bir sorun var gelenler sayfasında b sutununda herhangi bir evrağın karşısına tarih yazdığımda günlük işlenenler sayfasında o evrağın bulunduğu sutunda g hücresine tarihi yazmıyor

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ellerinize sağlık hemen hemen 1ve 2. sorunları aştım ama bir sorun var gelenler sayfasında b sutununda herhangi bir evrağın karşısına tarih yazdığımda günlük işlenenler sayfasında o evrağın bulunduğu sutunda g hücresine tarihi yazmıyor
aşağıdaki kodu gelenler sayfasının kod bölümüne kopyalayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then Exit Sub
sat = Target.Row
If Sheets("GELENLER").Cells(sat, 1).Value <> "" Then
aranan2 = Sheets("GELENLER").Cells(sat, 1).Value & Sheets("GELENLER").Cells(sat, 2).Value
For r = 2 To Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").[a65536].End(3).Row
aranan1 = Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 1).Value & Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 6).Value
If aranan1 = aranan2 Then
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 7).Value = Sheets("GELENLER").Cells(sat, 2).Value
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 8).Value = "gelen sayfasında " & sat & " . satırda"
adres = Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 9).Address
Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Range(adres).Hyperlinks.Add Anchor:=Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Range(adres), Address:="", SubAddress:="GELENLER!" & Sheets("GELENLER").Cells(sat, 2).Address
Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 9).Value = "hücreyi gör"
Sheets("GELENLER").Cells(sat, 3).Value = "günlük işlediklerim sayfasında " & r & " . satırda"
adres1 = Sheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Cells(r, 2).Address
Worksheets("GELENLER").Range(adres1).Hyperlinks.Add Anchor:=Sheets("GELENLER").Cells(sat, 4), Address:="", SubAddress:="'GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM'!" & Worksheets("GÜNLÜK İŞLEDİKLERİM").Range(adres).Address
Sheets("GELENLER").Cells(sat, 4).Value = "hücreyi gör"
'Exit Sub
End If
Next r
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın halit3!!! yine mükemmel işler yapmışsınız;Tebrikler. "For= r","For= i" ne iş görür acaba küçük bir izahatınız olabilirmi? Saygılar.(Değişken tanımlama gibi düşündüm ama emin olamadım.)

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın halit3!!! yine mükemmel işler yapmışsınız;Tebrikler. "For= r","For= i" ne iş görür acaba küçük bir izahatınız olabilirmi? Saygılar.(Değişken tanımlama gibi düşündüm ama emin olamadım.)
teşekkürler sayın aysavki:

hücreleri saydırmak değişkende olabilir aradığımız değeri bu döngülerle tek tek hücrelere bakmak bulmak

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
sayın grafipark konunun başlığı tarafımca değiştirilmiştir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın halit3!!! Teşekkürler. Makrolarda çok acemiyim. Değişken tanımlama "Dim" deyimi ile yapılıyor diye bildiğim için ve "For=r" tabirini görünce değişken zannettim. İzahatınıza göre zannımda tam anlamı ile yanılmadığımı gördüm. İzahatınız için tekrar teşekkürler.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın halit3!!! Teşekkürler. Makrolarda çok acemiyim. Değişken tanımlama "Dim" deyimi ile yapılıyor diye bildiğim için ve "For=r" tabirini görünce değişken zannettim. İzahatınıza göre zannımda tam anlamı ile yanılmadığımı gördüm. İzahatınız için tekrar teşekkürler.

ben sadece döngüyü anlatım size değişkenler için dim ve set değişkenleri kullanılır
aşağıdaki linke bakınız.