sayfalar farklı sütunlar farklı ürünler farklı nasıl filtrelenir ki...

Excel Vers. ve Dili
2003
sayfalar farklı sütunlar farklı ürünler farklı nasıl filtrelenir ki...

ANLATABİLİRSEM EĞER ÇOK ACİL YARDIM İSTEYECEĞİM....
ekteki dosya 1 kendi çalışmam,açıklamalarla isteklerimi anlatmaya çalıştım
dosya 2 ise forumda bulduğum örnek ... ama ben nasıl yapacağımı bilmiyorum...ve sürekli güncellenen veriler bunlar..

Excel Vers. ve Dili
2003
açıklamalar ekledim umarım yeterli olur anlatmama...

Sayın "fpc" ilgilendiğiniz ve cavap yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle...
yeni başladığım için yapılabilirliğini de bilmiyorum istediğim formüllerin..
eğer olur ise,bu sheetleri doldurmaya devam edeceğim "z" harfine kadar gidiyor çünkü...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Eğer naçizane bir tavsiyeyi kabul ederseniz; -ve bu verileri aktarmayı tamamlamadıysanız-, şunları söylemek isterim.

Bu şekilde bir dosya ve veri biriktirme yapısı oluşturmayın. Kontrolü oldukça güç olur. Doldurmaya çalıştığınız tablolar, bir veri girişi formu değil, sonuç raporu olabilir. En azından benim gözümde ....

Eğer projeye yeni başladıysanız, şu şekilde bir plana uymanız bence daha mantıklı olur.

(1) Yeni bir Excel sayfasına Tüm Ürünlerin Listesini girin. Bu listeye Ürünlerin ismini, Ürün Gruplarını, Stok Kodları, vs bir tablo şeklinde girebilirsiniz. Tablonun Detayı; almak istediğiniz raporlara göre değişir. Tablonun ilk sütununa değişmeyecek bir anahtar atayın. Bu anahtar; ürünler için "stok kodu" olabilir

(2) Yeni bir Excel sayfasına Tüm Müşterielerinizin Listesini girin. Bu listeye, Müşterinin ismi, C/H Kodu, Sektörü, Grubu vs. detayları da ekleyebilirsiniz. Tablonun ilk sütununa değişmeyecek bir anahtar atayın. Bu anahtar; müşteriler için "C/H Kodu" olabilir

(3) Yeni bir Excel sayfasını Veri girişi veya Biriktirmesi için hazırlayın.

Örnek bir yapı ekli dosyada verilmiştir.

Velhasılkelam;
Size yukarıda bahsettiğim yapı, hem VBA kodlamaya hem de standart formül kullanımı için en ideal yapıdır.

Mevcut yapınızda hem kodlamalar çok uzun sürer, -ki her daim bir eksik çıkabilir- hem de esnek olmaz.