sayfalara ardışık tarih ataması

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhabalar,ben ard arda gelen sayfalara ardışık tarih nası eklenir öğrenmek istiyorum,yardım ederseniz sevinirim

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar,
Örnek dosyadaki kodla, sayfaların a1 hücresine ardışık tarih oluşturabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
kod için teşekkür ederim,gün ataması da yapabilirmiyim,ayrıca herhangi bir hücreye uygulamak istesem nasıl yaparım

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kod:
Sub Tarih()
tr = Date
For i = 1 To Sheets.Count
Sheets(i).[[COLOR="red"]a1[/COLOR]] = tr
Sheets(i).[[COLOR="Red"]a1[/COLOR]].NumberFormat = "[$-F800]dddd, mmmm dd, yyyy"
tr = tr + 1
Next i
End Sub
Dosyanızdaki kodu bununla değiştirin. Kırmızı bölüm tarihin atanacağı hücreyi belirtiyor. Onu değiştirerek başka hücrelerde tarih oluşturabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ellerine sağlık,gün ataması derken gün bilgisi,yani pazartesi-salı gibi hangi gün olduğu atanablirmi demek istemiştim,pardon kodu değiştirip kaydedince oldu,emeğine sağlık

Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Tarihin yanında gün yazıyor olması lazım. Sadece gün mü istiyorsunuz? Tarih olmadan mı?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
bu işi öğrenmek için nerden başlamam lazım,yardım edebilirmisin,tavsiyeni dikkate alacam

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
bu işi öğrenmek için nerden başlamam lazım,yardım edebilirmisin,tavsiyeni dikkate alacam
Formülleri bilmiyorsanız öncelikle onları öğrenmenizi öneririm. Eğer, Düşeyara, Ortalama, Toplama vb... Formül bilmeden kod mantığını anlamak çok zor.
Sonrasında basit makrolarla işe başlayabilirsiniz. Sayfa seçme, hücre kopyalama, silme vb.
En önemlisi, sürekli soracaksınız ve sorduklarınızı uygulayarak unutmayacaksınız.
Bir proje üzerinde çalışırsanız, o projeyi tamamlayana kadar, önemli seviyede mesafa kat edebilirsiniz.
Son olarak, Seçenekler bölümündeki Makro kaydet yöntemini kullanarak, yaptığınız eylemlerin kodlarını elde edebilirsiniz. Bu uygulama da epey faydalı olacaktır.
Kolay gelsin.
Bu arada makro konusunda yenisiniz sanırım. Öyleyse tarih fonksiyonu kullanmak daha kolay gelebilir. Şu fonksiyonu deneyin: =Şimdi() diğer sayfalarda eklemek istediğiniz gün sayısını bu koda ilave edebilirsiniz. Örnek: =Şimdi() + 1
Fonksiyonları yazdıktan sonra hücre biçimlendirden tarih kısmından istediğiniz tarih formatıyla geçerli hücreyi biçimlendirin.

Son düzenleme: