Sayfalara ayırma

Excel Vers. ve Dili
mikrosoft exel türkçe
Değerli üstadlarım ekli dosyamda sayfa1 de girdiğim değerleri YANGIN ÇEŞİDİ (E sütünü) girdiğim değere göre sayfalara atacak. Yalnız bir kayıt yapıp kaydetip kapatınca ve yeniden açıp kayıt yaptığımda en son girilen değerleri ilgili sayfalara aktaracak. Yani komple değil en son girilen değerleri aktaracak

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodlar ThisWorkbook'un kod bölümünde olmalı.

Çıkarken ilgili sayfalara dağıtım yapılmaktadır. Sayfa1 deki J sütunu yardımcı sütun olarak kullandım.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Dim Syf As Variant
Dim i As Long
Dim j As Long
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
For i = s1.[J65536].End(3).Row + 1 To s1.[A65536].End(3).Row
    Syf = s1.Cells(i, "E")
    j = Sheets(Syf).[A65536].End(3).Row + 1
    s1.Range("A" & i & ":I" & i).Copy Sheets(Syf).Cells(j, "A")
    s1.Cells(i, "J") = "X"
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
öneri

Sayfa1 ', userforma taşısan yine sayfa 1 havuz olsa diğer sayfalarında düseyarayla verileri oralara çağırsak hem veri girişte estetik hepde daha sonraları geliştirme şansın olurmu acaba.

"Necdet hocam sizin yazınızı görmeden önce yazmıştım yanlış anlaşılmasın."

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayfa1 ', userforma taşısan yine sayfa 1 havuz olsa diğer sayfalarında düseyarayla verileri oralara çağırsak hem veri girişte estetik hepde daha sonraları geliştirme şansın olurmu acaba.

"Necdet hocam sizin yazınızı görmeden önce yazmıştım yanlış anlaşılmasın."
Kesinlikle yanlış anlaşılma olmaz. Fikir fikirden üstündür.

Excel Vers. ve Dili
mikrosoft exel türkçe
Sn: Nejdet hocam öncelikle PC den bu zamana kadar ayrı kaldığım için verdiğiniz o değerli cevaba teşekkürde geciktim özür diler ve ilgi ve alakanıza teşekkürlerimi arz ederim. Verdiğiniz o kodları ilgili yere yazdım aynı hatayı veriyor yani yeni giriş yapılınca yine eski girişlerle beraber tekrar aktarıyor. sayfa 1 de girilen değerler silinmiyecek ve her açılınca sayfa1 e yeni girişler yapılacak. yalnız yapılan yeni girişler ilgili sayfalara aktarılacak bir önce aktarılan bilgiler yeniden aktarılmayacak saygılarımla

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

İlk mesajıma dosya ekledim.
Dosyaya defalarca girdim çıktım önceki aktarılan kayıtlar aktarılmıyor.
Siz yeni giriş derken mevcut satırları değiştirmekten mi sözediyorsunuz? yoksa daha önceki yazılanların altına devam mı ediyorsunuz. Ben daha önce yazılanlardan sonra yeni giriş yaptığınızı düşünerek mantık geliştirdim.

Birde Dosyanızdaki E sütunundaki bilgiler ile sayfa adlarının bire bir eşleşmesi gerekir. Örneğin birinde "DOGAL AFET" yazmanıza rağmen sayfa adını "DOĞAL AFET" olarak oluşturmuşsunuz.

Bu tür hataları kontrol etmedim.

Excel Vers. ve Dili
mikrosoft exel türkçe
SN. hocam ilgi ve alakanıza teşekkürle sağolun tam istediğim gibi oldu Eksik olmayın bilginiz daim olsun

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
SN. hocam ilgi ve alakanıza teşekkürle sağolun tam istediğim gibi oldu Eksik olmayın bilginiz daim olsun
Dosya ekleyince oldu diyorsunuz :) Güle güle kullanınız.