Sayfalara göre tarih

Excel Vers. ve Dili
xp 2003
Merhaba benim 1'den 31'e kadar sayfalarım var ve bu sayfalara mesela sayfa 1 de 01.07.2007 2.sayfada 02.07.2007 gibi eğer formülüyle nasıl yaptırabilirm bu konuda bana yardımcı olursanız çok minnettar ve memnun olurum bu sitede kişi ayrımı yapmak asla istemem fakat takip ettiğim kadarı ile formül konusunda necdet bey çok başarılı umarım banada yardımcı olur daha şimdiden teşekkürler

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın beyrek72

Ne anlatmak istediğinizi biraz daha açarmısınız.

mesela sayfa 1 de 01.07.2007 2.sayfada 02.07.2007 gibi eğer formülüyle nasıl yaptırabilirm
Ne yaptırmak istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
2007
Ben size tekniği anlatıym.
Yapmanız gereken; sayfa adını gün olarak okutabilip sonra ogüne ait istediğiniz ay ve yılı içeren bir tarih oluşturmak.
Tarih oluşturmak basit, önemli olan sayfa ismini okuyabilmek.
Bunu makro ile okumak basit. Zira activesheet.name gibi bir kod ilgili sayfayı okuyabilir.Bunu içeren bir Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon yapabilirsiniz.

Ben size formül ile nasıl yapılacağını anlatacağım,
bunun için HÜCRE() isimli fonksiyonunu kullanacağız. Hücre fonksiyonu; ilgili hücre hakkında çeşitli bilgiler verir. (Detaylı bilgi için excel yardıma bakınız)
Bizim işimize yarayacak bilgi sayfa adı, sayfa adı ismi direk bulunmamakla beraber, dosyaadı bilgisi sayfa adınıda içeriyor.
=HÜCRE("DosyaAdı";A1) formülü a1 hücresine ait dosyanın bulunduğu yolu[dosyaadını]Sayfa adını verir.
Dosyaadını [ ] köşeli parantez içine yazar ve sağına sayfa adını yazar.
Yani Bizim için sayfa adı köşeli parantezin bittiği noktadan sonrakidir.

Köşeli parantezin bittiği yeri bul ve Sağdan Bundan sonraki karakter sayısı kadar karakter al anlamına gelen formül şudur.

=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-BUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1)))

Bu bize ilgili sayfanın adını verdi. Sizin istediğiniz temmuz 2007 e ait gün olarak versin olduğu için,

=TARİH(2007;7;SAYIYAÇEVİR(SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-BUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1)))))

formülünüzün son hali böyle oldu.

Örnek dosyanız ektedir.

Yanlız ufak bir ikaz eğer yeni bir dosya ile çalışıyorsanız dosyayı kayıt etmediğiniz için dosya adını bulamayacak ve bu yöntemle sayfa adını bulamayacaksınız. Bu yöntem bu sebeple kayıt edilmiş dosyalarda işe yarar. Gerçi kayıt edilmemiş dosyalarda 30 tane sayfa açmak için zaten mantıklı değil :)

Ben yoğunlaşan işlerimin başına dönüyorum. Herkese hayırlı cumalar.

Excel Vers. ve Dili
Turkey
Tarİh Tekrari

Anadığım kadarıyla üst bilgi alt bilgiden yapabilirsin.

Excel Vers. ve Dili
xp 2003
Ben size tekniği anlatıym.
Yapmanız gereken; sayfa adını gün olarak okutabilip sonra ogüne ait istediğiniz ay ve yılı içeren bir tarih oluşturmak.
Tarih oluşturmak basit, önemli olan sayfa ismini okuyabilmek.
Bunu makro ile okumak basit. Zira activesheet.name gibi bir kod ilgili sayfayı okuyabilir.Bunu içeren bir Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon yapabilirsiniz.

Ben size formül ile nasıl yapılacağını anlatacağım,
bunun için HÜCRE() isimli fonksiyonunu kullanacağız. Hücre fonksiyonu; ilgili hücre hakkında çeşitli bilgiler verir. (Detaylı bilgi için excel yardıma bakınız)
Bizim işimize yarayacak bilgi sayfa adı, sayfa adı ismi direk bulunmamakla beraber, dosyaadı bilgisi sayfa adınıda içeriyor.
=HÜCRE("DosyaAdı";A1) formülü a1 hücresine ait dosyanın bulunduğu yolu[dosyaadını]Sayfa adını verir.
Dosyaadını [ ] köşeli parantez içine yazar ve sağına sayfa adını yazar.
Yani Bizim için sayfa adı köşeli parantezin bittiği noktadan sonrakidir.

Köşeli parantezin bittiği yeri bul ve Sağdan Bundan sonraki karakter sayısı kadar karakter al anlamına gelen formül şudur.

=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-BUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1)))

Bu bize ilgili sayfanın adını verdi. Sizin istediğiniz temmuz 2007 e ait gün olarak versin olduğu için,

=TARİH(2007;7;SAYIYAÇEVİR(SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-BUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1)))))

formülünüzün son hali böyle oldu.

Örnek dosyanız ektedir.

Yanlız ufak bir ikaz eğer yeni bir dosya ile çalışıyorsanız dosyayı kayıt etmediğiniz için dosya adını bulamayacak ve bu yöntemle sayfa adını bulamayacaksınız. Bu yöntem bu sebeple kayıt edilmiş dosyalarda işe yarar. Gerçi kayıt edilmemiş dosyalarda 30 tane sayfa açmak için zaten mantıklı değil :)

Ben yoğunlaşan işlerimin başına dönüyorum. Herkese hayırlı cumalar.
Değerli kardeşim bana bu konuda erinmeyip üşenmeyip hem açıklama yaparak hemde örnek dosya gödererek çok yardımcı oldunuz samimi duygularımla size nasıl teşkkür edeceğimi bilemiyorum ve sadece dua ediyorum allah zihin açıklığı versin