• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalara Otomatik Bağlantı Verme

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
capture0011207201223024.jpg

Yukarıda görüldüğü basit bir tablom var, bu tablom sırayla numaralandırılmış vaziyette. Kapak sayfasında, düşey ara formülü ile diğer sayfalardan veri çağırıyorum. her satırın başında, o satırın ait olduğu sayfa numarası var.

Mesela 158'e basınca 158. sayfanın açılmasını sağlamak için köprü oluşturabilirim. Ama bu köprüleri tek tek oluşturmak yerine formülle yapabilir miyiz? Böylece bütün köprüleri aynı anda oluşturabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Çalışma kitabındaki sayfalara otomatik link atar.

Sub Tabellennamen_auflisten()
Dim i As Integer
Dim myRange As Range
Set myRange = ActiveCell
myRange.Resize(Worksheets.Count).Select
If (MsgBox("UYARI: Sayfalara köprü oluşturulacak... !" & vbCrLf & _
Chr(13) & " Emin misin ?", vbYesNo)) _
<> vbYes Then Exit Sub
For i = 1 To Worksheets.Count
With myRange.Cells(i)
.Value = Worksheets(i).Name
.Hyperlinks.Add _
Anchor:=myRange.Cells(i), _
Address:="", _
SubAddress:=.Value & "!" & .Address, _
ScreenTip:="Blatt (" & .Value & ")", _
TextToDisplay:=.Value
End With
Next i
myRange.Select
MsgBox (" Toplam ") & ThisWorkbook.Worksheets.Count & _
(" Çalışma sayfasına köprü oluşturuldu"), vbOKOnly, ThisWorkbook.Name
End Sub

Cevabınız için çok teşekkürler. Bunu tam olarak nasıl kullanacağım kısaca anlatırmısınız?

Kitap11 adlı dosyada sayfa2 a1 hücresine link.:cool:
=KÖPRÜ("[Kitap11.xlsx]Sayfa2!A1";"Sayfa2'i Aç")

Excel sayfası açıkken herhangi bir sayfa sekmesinde sağ tıklayıp kodları gösteri seçin, insert module yi tıklayarak module yi seçip gelen pencereye bu kodları yapıştırıp çalıştırın.

ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Kitap11 adlı dosyada sayfa2 a1 hücresine link.:cool:
=KÖPRÜ("[Kitap11.xlsx]Sayfa2!A1";"Sayfa2'i Aç")

Yanıtlar için çok teşekkürler. Bu komutu gayet sağlıklı bir şekilde kullanabiliyorum lakin çoğaltamıyorum :/

yani 156. sayfa için yazıp 200'e kadar çekemedim

Yanıtlar için çok teşekkürler. Bu komutu gayet sağlıklı bir şekilde kullanabiliyorum lakin çoğaltamıyorum :/

yani 156. sayfa için yazıp 200'e kadar çekemedim
Son yolladığım dosyada çoğalatmaya uygun şekilde yazdım formülü.
Ona bakıp yapabilirsiniz.:cool:

Son yolladığım dosyada çoğalatmaya uygun şekilde yazdım formülü.
Ona bakıp yapabilirsiniz.:cool:

bendeki sayfa isimleri sayfa1, sayfa2, ... şeklinde değil. 001'den başlıyor devam ediyor, şuan 207'de.

çoğaltabileceğim şekilde, tıkladığımda 001 den başlıyarak aynı çalışma kitabındaki sayfaları açacak bir formül lazım :/

bendeki sayfa isimleri sayfa1, sayfa2, ... şeklinde değil. 001'den başlıyor devam ediyor, şuan 207'de.

çoğaltabileceğim şekilde, tıkladığımda 001 den başlıyarak aynı çalışma kitabındaki sayfaları açacak bir formül lazım :/
Dosya ektedir.:cool:
=KÖPRÜ("[Kitap11.xlsx]"&METNEÇEVİR(SATIRSAY($A$1:$A3);"000")&"!A1";METNEÇEVİR(SATIRSAY($A$1:$A3);"000") &" Aç")

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba,
benimde yapmak istediğim ancak bir türlü başaramadığım bir çalışmadan bahsetmek istiyorum.
pdf formatlı olarak bir klasörün içinde 100-150 tane dosyam var. excelde bu dosyaların isimlerini liste olarak sıraladım ve veri doğrulama özelliği kullanarak boş bir hücrede herhangi bir dosyanın adını seçtiğimde bu hücre köprü özelliği kullanarak ve bende üzerine tıkladığımda adına uygun olan dosyayı klasörde bulup açacak (pdf olarak)
eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum...

Arkadaşlar merhaba,
benimde yapmak istediğim ancak bir türlü başaramadığım bir çalışmadan bahsetmek istiyorum.
pdf formatlı olarak bir klasörün içinde 100-150 tane dosyam var. excelde bu dosyaların isimlerini liste olarak sıraladım ve veri doğrulama özelliği kullanarak boş bir hücrede herhangi bir dosyanın adını seçtiğimde bu hücre köprü özelliği kullanarak ve bende üzerine tıkladığımda adına uygun olan dosyayı klasörde bulup açacak (pdf olarak)
eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum...

genel kural olarak bahsettiğiniz örneğe uygun bi excel dosyası yüklerseniz yardım daha çabuk gelecektir. forumdan gözlemlediğim bu. saygılar.

Geri