Sayfalardaki bazı formülleri silip tekrar yerine koymak

Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim sorunumu bir örnek sayfası halinde ekledim. yardımcı olursanız sevinirim.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Kod:
Sub TEST()
sifre = InputBox("Şifre giriniz")
If sifre = "123" Then
For sut = 3 To 7
Range("b" & sut) = WorksheetFunction.VLookup(Range("a" & sut), Sheets("iplikler").[a2:c6], 2, 0)
Next
Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz"
End If
End Sub

Bu kadar hızlı bir şekilde verdiğiniz cevap için çok teşekürler. Ama şöyle bir sorun var ben sadece b3,b5 ve b7 deki formüller silinsin istiyorum, düğme ile görünür hale getirip işimiz bittiğinde de çalışma kitabını kapattığımızda tekrar görünmez hale gelsinler istiyorum. Birde bu düğmeyi ilk sayfaya koyup tüm sayfalardaki b3,b5 ve b7 leri silerse çok büyük yardımınız olacak

Bu kadar hızlı bir şekilde verdiğiniz cevap için çok teşekürler. Ama şöyle bir sorun var ben sadece b3,b5 ve b7 deki formüller silinsin istiyorum, düğme ile görünür hale getirip işimiz bittiğinde de çalışma kitabını kapattığımızda tekrar görünmez hale gelsinler istiyorum. Birde bu düğmeyi ilk sayfaya koyup tüm sayfalardaki b3,b5 ve b7 leri silerse çok büyük yardımınız olacak

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Kod:
Sub TEST()
sifre = InputBox("Şifre giriniz")
If sifre = "123" Then
For sf = 2 To Sheets.Count
For sut = 3 To 8 Step 2
Sheets(sf).Range("b" & sut) = WorksheetFunction.VLookup(Sheets(sf).Range("a" & sut), Sheets("iplikler").[a2:c6], 2, 0)
Next
Next
Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz"
End If
End Sub
Sub sil()
Sheets(sf).Range("b3,b5,b7").Clear
Next
End Sub

Sanırım ben derdimi tam olarak anlatamıyorum. Çalışma sayfasını açtığımızda b3,b4 ve b7 deki formül(dolayısıyla bilgi) görünmesin, makro atadığımız. düğmeye tıklayıp şifreyi yazdığımızda b3 b4 ve b7 deki formüller aktif olsun ve gerekli işlemini yapsın. çalışma kitabının tüm sayfalarındaki b3,b4 ve b5 hücreleri için tek bir düğmeyle bu işlemi yapabileyim.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Sanırım bu sefer anlaşabildik.
Kod:
Sub auto_open()
Sheets(sf).Range("b3,b5,b7").Clear
Next
End Sub

üstadım olmuş hemde harika olmuş ama , kullanmak istediğim sayfada olmuyor bir türlü, satırlardaki silme işlemini yapıyor ama tekrar gürünür hale getirme işlemini yapmıyor. Düşeyarayacağı yer başka bir dosyadaki bir sayfa acaba ondanmı kaynaklanıyor yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Zahmet verdiğimin farkındayım ama çok işime yarayacak bir işlem

ekte dosyaları gönderiyorum bir bakarsan sevinirim.

O kadar uğraştım ama maalesef beceremedim. Çok önemli bir işlem benim için el atarsanız sevineceğim.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
İlgili dosyayı inceleyiniz.
Kod:
Sub Makro1()
s = Application.InputBox("Şifre Giriniz", 123)
If s = 123 Then
[B3,b5,b7] = "=VLOOKUP(RC[-1],iplikler!R[-1]C[-1]:R[3]C[1],2,0)"
Else
MsgBox "Doğru Şifre Giriniz"
Exit Sub
End If
End Sub

Sub auto_open()
[b3,b5,b7] = Empty
End Sub