- Excel Vers. ve Dili
- microsoft office excel 2003
1. GÖrünüm-Araç Çubukları- Denetim Araç Kutusu seçin
2. Ekrana gelen araç çubuğunu ekranın uygun yerine yerleştirin
3. Araç çubuğu üzerindeki "Komut düğmesi" simgesine tıklayın ve sayfanın uygun yerine düğmeyi farenin sol tuşuyla çizin
4. DÜğmeye çift tıklayıp "Visual BAsic Düzenleyicisine" geçin
5. Sol taraftaki "properties" penceresinde "caption" kısmına yazdığınız yazı düğme üzerinde gözükecektir.
6. sub commanbox1()
........................
end sub
satırları arasına aşağıdaki kodu yazın
Sheets("30x9").Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
NOT: " işareti içindeki yazdıracağınız sayfanın adıdır. sayfa1, personel vb
NOT: denetim masanızdaki Yazıcılar da Vrsayılan yazıcı neyse o yazıcıya yazdırır.
7. X işaretinden düzenleyiciyi kapatın
8. Denetim Araç Kutusundaki 1. düğmeye "Tasarım Modunu Kapat" tıklayın
9. Düğmenin sayfayı yazdırdığınızda yazdırılmaması için düğmeye sağ tıklayıp "DEnetim biçimlendir" seçin "özellikler" deki "nesneyi yazdır" onayını kaldırın.
10. Düğmenin sayfada kaymasını engellemek için aynı yerdeki "Hücrelerle taşıma ve boyutlandırma" seçeneğini seçin
2. Ekrana gelen araç çubuğunu ekranın uygun yerine yerleştirin
3. Araç çubuğu üzerindeki "Komut düğmesi" simgesine tıklayın ve sayfanın uygun yerine düğmeyi farenin sol tuşuyla çizin
4. DÜğmeye çift tıklayıp "Visual BAsic Düzenleyicisine" geçin
5. Sol taraftaki "properties" penceresinde "caption" kısmına yazdığınız yazı düğme üzerinde gözükecektir.
6. sub commanbox1()
........................
end sub
satırları arasına aşağıdaki kodu yazın
Sheets("30x9").Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
NOT: " işareti içindeki yazdıracağınız sayfanın adıdır. sayfa1, personel vb
NOT: denetim masanızdaki Yazıcılar da Vrsayılan yazıcı neyse o yazıcıya yazdırır.
7. X işaretinden düzenleyiciyi kapatın
8. Denetim Araç Kutusundaki 1. düğmeye "Tasarım Modunu Kapat" tıklayın
9. Düğmenin sayfayı yazdırdığınızda yazdırılmaması için düğmeye sağ tıklayıp "DEnetim biçimlendir" seçin "özellikler" deki "nesneyi yazdır" onayını kaldırın.
10. Düğmenin sayfada kaymasını engellemek için aynı yerdeki "Hücrelerle taşıma ve boyutlandırma" seçeneğini seçin