Sayfaya eklediğim yazıcı resmine tıklayınca seçili alanı yazdırmak?

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar en başından beri sizlerden öğrendiğim bilgilerle Aile hekimliğinde öğrenci istirahat raporu vermek için bir şablon hazırladım. Fakat buraları okudukça yeni şeylerde eklemek istiyorum.

Hazırladığım şablonda veri girişinin yapılacağı kahverengi alanın yanına bir yazıcı resmi ekledim.
Bu resme tıklayınca a2 den bc15 e kadar olan alanın yazdırılmasını istiyorum. Bu mümkün mü? Mümkün değilse yazdır butonu ekleyerek bu yapılabilirmi?
Hazırlanan yazdır butonuna sayfada olan printer resmi eklenebilir mi?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Sayfaya koyduğum print resmi belki sizde çıkmaz diye o resmi ayıca ekliyorum. Deneyimli bir arkadaş sorunumu çözerse çok makbule geçecek. Çok basitse bende yaparım ama makrolardan(eğer makroyla yapılacaksa) hiç anlamıyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Kodu resme atayıp denermisiniz.

Kod:
Sub Yazdır()
Range("A2:BC15").Select
    Selection.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşım kodu nereye yazacağım bir uzaylıya anlatır gibi açıklarsan anlarım belki :)

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
geliştirici tıkla
tasarım modu tıkla
resim üzerinde sağ tıkla

makro ata
yeni

şeklinde devem edilince gelecek aşağıdaki iki satırın arasına yukarıdaki kodu (ilk ve son satır hariç kopyalayın.)

Kod:
Sub Resim_Tıklat()

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Lezgi, Excel sayfanız açıkken Alt ve F11 tuşlarına beraber basıp VBA düzenleyicisini açın, buradanda, İnsert > Module yi seçin ve kodu buraya yapıştırın. Daha sonra resme gelip sağ tıkla makro atayı seçin ve gelen pencereden Yazdır makrosunu seçin. Ayrıca size tavsiyem, bu tür ihtiyaçlarınızda yapacağınız işlemi MAkro kaydetme özelliğini kullanarak kolayca halledebilirsiniz. Ayrıca bu kod mantığını anlamada yardımcı olacaktır.

Saygılarımla..

Excel Vers. ve Dili
2007
Çok teşekkür ederim arkadaşlar vallahide billahi oldu çok da güzel oldu...

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe