Sayfaya veri gönderme

Excel Vers. ve Dili
exel
arkadaşlar ekte gönderdiğm listede benim yapmaya çalışıpta yapamadığım bir konu var uzatmayım atıyorum toplam tohum girişleri sayfasında abdişıh ceylan pehlivan almış pehlivan sayfasına bunu atabilirmiyiz direk biz sadece toplam tohum satışı kullanarak atıyorum satış yaptığımız vatandaş kate aldıysa kate sayfasına atsın istiyorum lütfen yardımEkli dosyayı görüntüle 136967Ekli dosyayı görüntüle TOHUM CETVELİ 2012.xls

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
merhaba "toplam tohum girişleri" sekmesine aşağıdaki kodu girerseniz, 3. sütüna her yeni bir cins ismi girdiğinizde ilgili girişin sekmesine kopyalama yapacaktır.

ancak her satırda en son "cins" kolonunu doldurunuz.

eğer farklı bir durumdan sonra kopyalama isterseniz durumu belirtebilirsiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [c65536].End(3)) Is Nothing Then Exit Sub
x = Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row
z = Cells(x, 3)
y = Sheets(z).Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
Range(Cells(x, 1), Cells(x, 7)).Copy
Sheets(z).Range("a" & y).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Excel Vers. ve Dili
exel
çok teşekkür ederim

ellerine sağlık çok güzel olmuş tam istediğim gibi fakat dediğin gibi enson çeşiti yazmak biraz zorluyor bunun yerini değiştirsem düşünceler satırına çeşiti alsom formul nasıl olur tekrar yardımcı olursan sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
aşağıda kodları hangi değişmelerin tetiklediğini ekledim

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [c65536].End(3)) Is Nothing Then Exit Sub (bu satır değişikliği "c" sütununda arar, farklı bir sütunda aramasını isterseniz c harfini istediğiniz sütun harfi ile değişitirebilirsiniz)
x = Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row(buradaki ifade "Rows.Count, 3" c sütununa göre en son satır sayısını alıyor yine bu c için 3 olacak ve değişitirilebilir)
z = Cells(x, 3) (burada da 3 seçilen sütuna göre değişebilir)
y = Sheets(z).Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
Range(Cells(x, 1), Cells(x, 7)).Copy
Sheets(z).Range("a" & y).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Excel Vers. ve Dili
exel
teşekkür

arkadaşım çok teşekkür ederim eline diline koluna sağlık sana bir soru daha sora bilirmiyim ben programa ne yaptıysam şu anda benden her açtığımda makroları etkinleştiriyimmi diye soruyo hayır dersem yaptığımız makro çalışmıyor nasıl düzeltirim

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Digital certificate ile imzalaman gerekiyor, office klasöründe office araçları var onu çalıştır.

sertifakınızın adı diye sorar oraya herhangi bir isim ver daha sonra excel dosyanı açıp kod penceresini aç, araçlar(tools)-Dijital imza(digital signature), buradan kaydetdiğin setifikayı seç ve dosyanı kaydet, sorun çözülür...