sayfayı sabitlemek..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
belki çok basit bir şey soruyorum ama yeni başladığım için aşılması güç bir durum benim için. ben hazırladığım excel sayfasındaki hücrelerin tıklanmasını istemiyorum. bazı excel çalışmalarında bu durumu görüyorum ama ben yapamıyorum. örnek dosya ektedir. yardımcı olursanız sevinirim. sevgilerimle..

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Birinci sorunuz için sayfayı korumaya almalısınız. Araçlar-koruma-sayfayı koru

İkinci sorunuz içinde ekranda hareket etmesini istemediniz en son satırı tamamen seçin ve pencere-bölmeleri dondur seçeneğini tıklayın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Birinci sorunuz için sayfayı korumaya almalısınız. Araçlar-koruma-sayfayı koru

İkinci sorunuz içinde ekranda hareket etmesini istemediniz en son satırı tamamen seçin ve pencere-bölmeleri dondur seçeneğini tıklayın.
sayın leventm, sayfayı koruma altına aldığımız zaman hücrede değişiklik yapamıyorsun ama hücreyi tıklayabiliyorsun, ben onu istemiyorum, hücreler tamamen tıklanmaz olsun. bunun birçok örneğini gördüm ama ben yapamıyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durumda muhtemelen scrollarea özelliğini kasdediyorsunuz. Aşağıdaki resimdeki gibi sayfanın properties penceresindeki scrollarea özelliğine bir hücre adı yazın böylece o hücre dışında hiç bir alan seçilemez.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
teşekkürler ederim sayın leventm. çok sağolasın..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
teşekkürler sn. leventm,

benimde dikkatimi çeken bir husustu. yeni bir şey daha öğrendim sayenizde.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
yalnız bu durumda da sadece yazdığım hücre aktif oluyor. başka bir yolu yok mudur acaba? çok zahmet veriyorum biliyorum ama gerçekten önemli benim için..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
sayın leventm, ben yanlış hücre seçerek yapmak istediğimi göremedim. ama şimdi tam istediğim gibi oldu. sizden Allah razı olsun. çok teşekkür ederim. çok uğraştırdım sizi kusura bakmayın.. emeğinize sağlık..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
sizlerin sayesinde yeni yeni yönlerini tanıyorum bu excel'in. bu güne kadar niye bu forumu görememişim diye hayıflanmaya başladım işin açıkcası..
iyi ki varsınız..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
sayın leventm, söylediğini yaptım çok da güzel oldu ama hem makro sayfasını hem de normal sayfada kaydedip çıkıyorum tekrar girdiğimde o özellik çalışmıyor. bir yerlerde hata mı yapıyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu ayar kaydedilemiyor olabilir. Bu durumda bir auto_open prosedürüne aşağıdaki gibi bir kod yazın, böylece dosya her açıldığında scrollarea alanı belirlenmiş olur.

Kod:
Sub auto_open()
Sheets("sayfa1").ScrollArea = "$A$1"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
sayın leventm, şimdi çok güzel oldu elinize sağlık. teşekkür ederim..