Sayı değeri olan bir hücreden farklı zamanlarda sayı eklemek

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba Stok takibi yapmak için elimde güncel stok durumumdan düşüm yapmak istiyorum

Resimde görüldüğü gibi farklı zamanlarda sunta vidasından çıkış yapıcam çıkış sayısına 90 dediğimde mevcut stoğum dan sayı düşüp stok durumumda kaç kaldığını gösteriyor.
Ancak benim yapmak istediğim çıkış olarak 90 girdim yarın 10 çıkış daha yapacağım zaman kafamdan toplayıp 100 yazmam gerekiyor bunun yerine F2 sütununda bir formul olsa oraya sadece çıkış yapacağım değeri girsem ve bunu sürekli yapsam çıkış sayısındaki değerde bu eklediğim sayıya göre artsın istiyorum.
Kısacası 1 nolu hücreye girmiş olduğum sayı değerinin üzerine ekleme yapmak istiyorum ekleme yapacağım sayıyı da 2 nolu hücrede belirtmek istiyorum belirttikten sonra 2 nolu hücreye başka bir değer girdiğimde 1 nolu hücreye ilave etmesini bir önceki değerde düşme olmamasını istiyorum
Anlatabildim mi hiç bilmiyorum :)

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Öncelikle foruma hoş geldiniz.
Bu isteğiniz makro ile yapılabilir. İlgili sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu kopyalayıp deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("F:F")) Is Nothing Then Exit Sub
For Each hcr In Intersect(Target, Range("F:F"))
    With hcr.Offset(0, -2)
        .Value = .Value + hcr.Value
    End With
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba Çok teşekkür ederim verdiğiniz kod çalıştı çok da işimi görecek. Bu kodu girdikten sonra çıkış yapmak istediğim miktarı girdiğimde stoktan düşüyor ancak aynı sayı değerini girdiğimde düşmüyor. herhangi bir düzeltme yapılabilir mi

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Tekrar merhaba,
Aşağıdaki şekilde işinizi görür mü?
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("F:F")) Is Nothing Then Exit Sub
For Each hcr In Intersect(Target, Range("F:F"))
    With hcr.Offset(0, -2)
        .Value = .Value + hcr.Value
    End With
    Application.EnableEvents = False
    hcr.ClearContents
    Application.EnableEvents = True
Next
End Sub