Soru Sayı Kadar Satır Ekleme ve Sıralama

Katılım
2 Şubat 2010
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba çeki listemdeki çuval adeti kadar otomatik satır oluşturup 1 den başlayıp aşağı doğru sıralacak sekilde numaralayıp adetini girmesini istiyorum ama yapamadım. Yardımcı olmanızı rica ederim.

Örneğin bu şekildeki listeyi
S beden 30 çuval 30 adet
S beden 1 çuval 10 adet
M beden 10 çuval 30 adet
M beden 1 çuval 12 adet

toplam 42 satır 1 den 42 ye kadar gidecek şekilde sıraalanması adet bölümüde bu sıraya öre girilmesi gerekiyor.

1 30
2 30
3 30
....
31 10
32 30
....
42 12

Anlatımı biraz karışık oldu ama bu şekilde sıralatabilirsem diğer bilgilerin gelmesini ben sağlayabilirim.
Teşekkürler
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,676
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Örnek dosyanız olmadığı için yeni bir excel dosyası yaptım.
Çuvallar ve Liste isimli 2 adet sayfa oluşturdum.
Çuvallar sayfasında A1 den başlayarak aşağıdaki resimdeki gibi verileri yazdım

228877

Liste sayfasında A1 den başlayarak istediğiniz kadar liste satırını A-B sütunlarında oluşturdum.
Aşağıdaki kodu bir modül içine ekleyip çalıştırabilirsiniz.

Not: Koyu renkli belirtiğim ifadeleri doğru yapmanız şart.

C++:
Sub ÇuvalListele()
Dim Sh1 As Worksheet
Dim Sh2 As Worksheet
Dim satır As Integer
Dim k As Integer
    Set Sh1 = Sheets("Çuvallar")
    Set Sh2 = Sheets("Liste")
    satır = 0
    For i = 1 To Sh1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
        bak = Replace(Sh1.Range("A" & i), " ", "")
        beden = 1 * Mid(bak, InStr(1, bak, "beden") + 5, InStr(1, bak, "çuval") - (InStr(1, bak, "beden") + 5))
        adet = 1 * Mid(bak, InStr(1, bak, "çuval") + 5, InStr(1, bak, "adet") - (InStr(1, bak, "çuval") + 5))
        For k = 1 To beden
            Sh2.Range("A" & satır + k) = satır + k
            Sh2.Range("B" & satır + k) = adet
        Next k
        satır = satır + k - 1
    Next i
End Sub
 
Katılım
2 Şubat 2010
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2007
Elinize sağlık formul çok güzel olmuş ama 3. sütüna beden eklememiz mümkünmü ?

1 30 S gibi
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,676
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
İkinci for döngüsüne bir satır ilave ettim

C++:
Sub ÇuvalListele()
Dim Sh1 As Worksheet
Dim Sh2 As Worksheet
Dim satır As Integer
Dim k As Integer
    Set Sh1 = Sheets("Çuvallar")
    Set Sh2 = Sheets("Liste")
    satır = 0
    For i = 1 To Sh1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
        bak = Replace(Sh1.Range("A" & i), " ", "")
        beden = 1 * Mid(bak, InStr(1, bak, "beden") + 5, InStr(1, bak, "çuval") - (InStr(1, bak, "beden") + 5))
        adet = 1 * Mid(bak, InStr(1, bak, "çuval") + 5, InStr(1, bak, "adet") - (InStr(1, bak, "çuval") + 5))
        For k = 1 To beden
            Sh2.Range("A" & satır + k) = satır + k
            Sh2.Range("B" & satır + k) = adet
            ' burayı ilave edebilirsiniz'
            Sh2.Range("C" & satır + k) = Left(bak, 1)
        Next k
        satır = satır + k - 1
    Next i
End Sub
 
Katılım
2 Şubat 2010
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2007
Çiftli yada 3 lü bedenlerde işe yaramadı örneğin

1 30 S
1 30 XL
1 30 2XL gibi

Bu durumda

1 30 S
1 30 X
1 30 2

olarak veriyor.
 

veyselemre

Özel Üye
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
3,593
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
Sub ÇuvalListele()
    Dim Sh1 As Worksheet
    Dim Sh2 As Worksheet
    Dim satır As Integer
    Dim k As Integer
    Set Sh1 = Sheets("Çuvallar")
    Set Sh2 = Sheets("Liste")
    Sh2.Cells.ClearContents
    satır = 0
    For i = 1 To Sh1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
        bol = Split(Sh1.Range("A" & i), " ")
        beden = bol(0)
        cuval = bol(2)
        adet = bol(4)
        For k = 1 To cuval
            Sh2.Range("A" & satır + k) = satır + k
            Sh2.Range("B" & satır + k) = adet
            Sh2.Range("C" & satır + k) = beden
        Next k
        satır = satır + k - 1
    Next i
End Sub
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,676
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Çiftli yada 3 lü bedenlerde işe yaramadı örneğin

1 30 S
1 30 XL
1 30 2XL gibi

Bu durumda

1 30 S
1 30 X
1 30 2

olarak veriyor.
Verdiğiniz örnekte Bedenleri TEK HARF vermiştiniz.
Sorunuzda yeter kadar açıklamayı sunmanız şart.

Veysel beyin çözümü ihtiyacınızı karşılıyor olsa gerek.
 
Üst