Sayı saymak

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhaba,
Öncelikle desteğiniz için en baştan teşekkürlerimi iletiyorum. Şöyle bir derdim var;

Excel'de herhangi bir sütunda alt alta yazılmış sayılarım var. Örneğin A1 den A50 ye kadar elimde aşağıdaki gibi sayılar bulunuyor.
Bu sayıların içerisinde tekrar edenlerde var. Mesela A1'de 2 sayısı var aynı zamanda A22, A33, A36 hücrelerinde de var.
Benim istediğim A1, A22, A33, A36 hücrelerinde bulunan 2 sayısından sonraki sayı nedir?
Aşağıdaki dizilime göre baktığımızda istediğim sırasıyla A1'deki 2'den sonra 5 var, A22'den sonra 15 var, A33'ten sonra 19 var, A36'dan sonra da 33 sayısı var.
Buradaki tüm sayılar için kaç yerde tekrar etmişse ondan o sayıdan sonraki sayıları sırayla bana vermesini istiyorum.
Biliyorum çok şey istiyorum ama :) değerli yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eklediğiniz görüntü bozuk çıktığı için tarafımdan kaldırılmıştır.

Bunun yerine örnek dosyanızı paylaşım sitelerine yükleyip link verebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Selamlar,
Bir örnek hazırlamıştım...
Ektedir... İncelersiniz....
Dosyada,
A2:A161 aralığında sayılar bulunmakta.... BOŞ hücreler de olabilir şeklinde düşündüğümden arada BOŞ hücre de var.
D1 hücresinde açılır liste var. Buradan SAYI seçin.
Seçilen sayının bulundukları hücrenin hemen altındaki hücredeki sayılar (BOŞ hücre değil ise) F2 hücresinden itibaren listelenmekte....

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Selamlar,
Dosyada,
A2:A161 aralığında sayılar bulunmakta.... BOŞ hücreler de olabilir şeklinde düşündüğümden arada BOŞ hücre de var.
Seçilen sayının bulundukları hücrenin hemen altındaki hücredeki sayılar (BOŞ hücre değil ise) F2 hücresinden itibaren listelenmekte....

Ya ben size ne desem azdır. Çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize beyninize sağlık. Yarın maaşımı aldığım gibi altın üyelik alarak küçükte olsa bi katkı sağlamak isterim. Allah'a emanet olun.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Selamlar,
Dosyada,

Hocam çok özür dileyerek bir sorum daha olacaktı..
Sadece A2:A161 arasındaki hücreler için mi işlem yapabiliyorum? Bu listeyi uzatmak istersem nasıl bir düzenleme yapmam gerekiyor? Bu konuda da destek olursanız çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Selamlar,
Öncelikle ben teşekkür ediyorum...

Sadece A2:A161 arasındaki hücreler için mi işlem yapabiliyorum? sorunuza gelince iki yöntem var
Listenin satır sayısı değişken olduğunda
1 - ya formüllerdeki referans aralıklarını değiştirip , örneğin A2:A161 yerine A2:A250 gibi, aşağıya doğru kopyalayacaksınız
2 - ya da dinamik alan tanımlanacak (gerek formül içerisinde veya gerekse ad tanımlamalarla) ve formüllerde hiç değişiklik yapmadan bu dinamik alanları kullanacaksınız.....

Ben birazdan, örnek dosyayı 2. yönteme göre hazırlarım.. Konuya eklerim....

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR

Dosya ektedir... İncelersiniz...
Gerekli açıklamaları dosyada yapmaya çalıştım...

Kısaca,
Ad Tanımlamaları kullanılarak dinamik alanlar oluşturuldu ve bu ad tanımlamaları formüllerde kullanıldı....
Ad Tanımlamaları için Bak. Formüller >>> Ad Yöneticisi

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Hocam kontrol ettim her şey istediğimden fazla bile olmuş. Gerçekten harikasınız. Dilerim sizinde yüzünüzü güldürecek bu tür yardım ve iyilikler hayatınız boyunca sizi bulur. <3 Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Teşekkür ediyorum..
İyi çalışmalar sizlere...