sayı toplama sorunu...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
sevgili arkadaşlar kolay gelsin;
sorunum şirketimdeki 4 bilgisayar aynı programı kullanıyor 1 tanesi programdan excel'e tablo attığımızda sayıları tanımıyo toplama,formül v.b. işlemleri yapmıyo aynı sayıları elimizle girdiğimz zaman tanıyo.metinleri sayıya dönüştürme işlemini yapıyorum.seçeneklerden bazı özelliklerini değiştiriyorum ama yinede olmuyor.sorunuma yardımcı olursanız sevinirim çünki baya yorucu oluyo.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Araçlar-Seçenekler-Hesaplama kısmını otomatik olarak değiştirip bir deneyiniz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sevgili arkadaşlar kolay gelsin;
sorunum şirketimdeki 4 bilgisayar aynı programı kullanıyor 1 tanesi programdan excel'e tablo attığımızda sayıları tanımıyo toplama,formül v.b. işlemleri yapmıyo aynı sayıları elimizle girdiğimz zaman tanıyo.metinleri sayıya dönüştürme işlemini yapıyorum.seçeneklerden bazı özelliklerini değiştiriyorum ama yinede olmuyor.sorunuma yardımcı olursanız sevinirim çünki baya yorucu oluyo.
Sistemleri farklıdır. Biri Türkiye, biri ABD'dir.

Türkiye sisteminde formüllerin arası; ABD ise , dür.

Türkiye sisteminde Küsüratlar , ile ayrılır. ABd ise . dır.

Bundan kaynaklanıyor olabilir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
onlarda olmadı.tabloyu aktardıktan sonra sayılı yerleri mouse ile saçiyorum sağ alt köşede "toplam"çıkan yere normalde diğer pc ler toplamı gösteriyo ama o pc "toplam"ı 0 olarak gösteriyo bölgesel değişiklikleri de yaptım ama yine olmadı. örnek olarak tablodaki 49,15 ytl görünen yeri elimle yazıyorum 49,15 olarak o zaman orayı görüyo...tekrar yardımcı olursanız...
üstüne üstlük birde office xp yi kaldırıp 2003 kurdum ikiside olmadı.