Sayılan X leri büyükten küçüğe sıralandırma

arkadaşlar;
bu konuyu daha öncede sormuştum.sıralama fonksiyonları ile ilgili bir linkten dosyaya ulaştım ama bilgim yeterli olmadığından birçok deneme yapmama rağmen beceremedim.ekteki dosya içinde açıklamamı yaptığım üzere bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Tam anlayamamış olabilirim ama yinede eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun arkadaşım;
ilgine teşekkür ederim.gönderdiğiniz dosya ihtiyacımı tam karşılamıyor.ama bu konuda yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

ekteki dosyada daha ayrıntılı anlatma imkanım oldu.bu konuda yardımcı olabilecek sizin veya diğer arkadaşların dosyayı incelemesini rica ediyorum
yardımlarınızı bekliyorum.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. okanbaturhan;
Maalesef Tablo açıklamanızdan çözüm üretmek zor (en azından benim için)
1. tablonuzu ele alırsak;
B25:U27 aralığında tabloyla ilişkili sayısal verileriniz var bunları istediğiniz sıralama kriterine göre AS45:BM47 aralığında sıralamak istiyorsunuz.
1- AS45:BM45 aralığındaki sayılar ne? , Bu sayılar aynı mı kalacak? , Yada bunlar mı sıralanacak? Eğer sıralanacaksa aynı değerler ne olacak?
2-AS46:BM46 aralığındaki sayılar ne? , Bu sıralı sayılar aynı mı kalacak? , yada bu sayı değerleri alttaki yada üstteki sıralama için mi kullanılacak?
3-AS47:BM47 aralığındaki sayılar ne? , Bu sayılar aynı mı kalacak? , Yada bunlar mı sıralanacak? Eğer sıralanacaksa sıfır yada aynı değerler ne olacak?
Bu soruları aydınlatırsanız tekrar bakma şansım olur.
Not: Acizane fikrim Tablolarınız dikey boyutta olup yatay boyutta tasnifleme yapıyorsunuz. Bu genişleme ihtimalli tablolarda her genişlemede formülleri yeniden düzenleme sorunu getirir. Bunun yerine (mahsuru yoksa) Örn 1. tablonuz B:L aralığında ise tüm işlemi bu aralıkta sonuçlandırma yöntemini seçmeniz sütun bazında kopyalayarak bir yanına doğru çoğaltmanızı kolaylaştırır.
İyi çalışmalar.

Sayın muygun

1. As47:bm47 aralığındaki sayılar b23:l23 aralığında oluşan x lerin sayımından elde edilen sayılardır.
2. As45:bm45 aralığında oluşan sayılar b3:l23 arasında oluşan x lerin sayılması sonucu as47:bm:47 aralığına aktarılan sayıların sıralandırmasıdır.
3. Burada as46:bm46 aralığındaki sayılarda a3:a23 sırasını temsil etmektedir.yani sabit bir sayı görünümündedir.
B3:l23 aralığındaki x ler b30:by41 aralığındaki kolonlarda(ki 11 kolon vardır bu aralıkta ) bulunan 1 yazılı kolonlara ( b29 , ı29 , p29 ………)girilen sayıların x olarak b3:bl23 aralığına aktarılmasıdır. Aktarıldıktan sonra bu x ler sayılarak b27:v27 kolanlarına aktarılmakta sonradanda otomatik olarak as47:bm47 kolonuna aktarılmaktadır.
2. As47:bm47 aralığındaki sayılar (b30:by41 aralığında 11 kolondan 7 tanesine girilen sayılardır. şuan doludur diğer 5 kolonda boştur. Boş olan kolonlardan mesela 1 yazanların altına sayılar yazdığımız zaman b13:l23 aralığında x ler ilave edileceğinden as47:bm47 aralığındaki sayılarda artacaktır. As46:bm46 aralığındaki sayılar sabit olduğundan as47:bm47 aralığındaki sayıların artması sonucuda bu aralıkta en fazla x e sahip sayı as45:bm45 aralığında karşılığı 1 olacaktır.yani orta sayılar sabit diğer sayılar x lerin artma durumuna göre otomatik olarak değişkendir.

Burada yapmaya çalıştığım;
as46:bm46 aralığındaki sayılarıda hareketlilik kazandırarak
mesela şuanki tabloya göre ;
b3:l21 aralığındaki x lere baktığımızda en fazla x a3:a21 aralığında 7 arakamının karşısındadır.bu 7 rakamı as46:bm46 aralığında sayılar sabit olduğu için yine 7.sıradadır.ama as47:bm47 aralığına baktığımızda en fazla x e sahiptir ( 7 adet) , as45:bm45 aralığına baktığımız zaman en fazla x e sahip olması sonucu karşılığı 1 dir. Ama 7.sırada bulunmaktadır.eğerki as46:bm46 aralığınıda hareketlilik kazandırabilirsem şu haliyle o tabloda 1.sırada görmek istemekteyim.ve böyle x lerin çokluğuna göre sıra ile otomatik olarak sıralandırmasını istemekteyim.eğer olursa tabiiki.

Tablonun tam olarak anlaşılabilmesi için şunları ilave etmek isterim:

B29 , ı29 , p29 bu şekilde devam ederek 1 ler b2 deki 1 lerin altındaki kolonları sırası ile temsil etmektedir.
C29 , j29 , q29 bu şekilde devam ederek 2 ler m2 deki 2 lerin altındaki kolonları sıra ile tamsil etmektedir.
Ve aynı şekilde kolonlardaki 3 ler yukarıda 3 yazan altındaki kolonları temsil etmektedir.
4 , 5 ve 6 da aynı şekildedir.
Selamlar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Umarım doğru anlamışımdır.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar