sayıları sayı olarak görmüyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2019
ziraat bankasının internet sitesinden banka ekstresini kopyala yapıştır yöntemiyle excel dosyasına yapıştırıyorum. Bugüne kadar sorun yoktu ama en son yapıştırdığım değerlerde sayı olan hücreleri toplatamıyorum. hatta sayı formatını ne kadar değiştirsem bile görünüm değişmiyor toplam almıyor. Neden olduğunu anlayamadım. Excel 2010 kullanıyorum

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
D11 hücresine

=TOPLA.ÇARPIM((D2:D10)+0)

E11 hücresine

=TOPLA.ÇARPIM((E2:E10)+0)

yazınız.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Boş bir hücreye 1 yaz ve kopyala daha sonra tabloda bulunan verileri seç,düzen menüsünden özel yapıştırı aç ve çarp seçeneği işaretli düzelecektir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2019
Dosyayı 2007 yüklü bir bilgisayarda açınca bu hücrelerdeki sayılar metin olarak kaydedilmiş dedi ve sayıya dönüştür deyince sayıya dönüştürdü. Ama 2010 da bir türlü sayıya dönüştüremedim. Ama şunu farkettim aynı hücreye sayıyı yeniden girince sayı olarak algılıyordu. Bölgesel ayarlarda ondalık ayracının nokta olarak ayarlandığını farkettim ve ondalık ayracı ile binlik ayracını düzeltince sorun kalmadı yapıştırdığım değerleri metin olarak gördü sayıya çevir deyincede çevirdi. Geçenlerde çalıştırdığım başka bir program ondalık ayracı yanlış girilmiş değiştirmek istiyormusun deyince evet demiştim sanırım o zaman olmuş aslında doğru ayraçları değiştirmişim. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler