sayım listesine ek uyarı getirilmesi

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Office 2007
Merhabalar,
Şu an aktif olarak kullandığım sayım listesinde Koçan numarası yazınca sayım yapılan bölüm Mlz.Kodu yazınca mlz tanımı ve Brm. otamatik geliyor.Bu formuller ağ üzerinde bir klasörde bulunan genel listeden çekmekte benim istediğim o genel listenin içerisinde olan ve sayım listesinin kod sütununa girilen bazı kodlarda ekrana uyarı gelmesini istiyorum "BU KOD FANTOM SAYILAMAZ" gibi yardımcı olabilirmisiniz.

** Dosya ekleyecektim anca iş te olduğum için yükleme sitesi yasaklı

Özet:Kod bölümüne yazılan ve benim belirlediğim bazı kodlarda kod yazıldığı an ekrana uyarı vermesi..

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki kodu herhangi bir sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız A1:A500 aralığına 45 girdiğinizde uyarı verir ve girdiğiniz hücreyi seçer:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:A500")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = 45 Then
uyarı = MsgBox("BU KOD FANTOM SAYILAMAZ", vbCritical)
Target.Select
End If
End Sub
Aşağıdaki şekilde olursa hem uyarı verir hem de girdiğiniz kodu siler:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:A500")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = 45 Then
uyarı = MsgBox("BU KOD FANTOM SAYILAMAZ", vbCritical)
Target.Select
Target = ""
End If
End Sub
İhtiyacınıza göre çok farklı çözümler yapılabilir, en basiti bu şekildedir. Hatta makro kullanmadan Veri Doğrulama ile de yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Office 2007
Yusuf bey,
ilginize teşekkür ederim ancak tam olarak açıklayamadım sanırım.
Genel bir liste var yaklaşı 191.000 farklı kod o listede olan bazı kodlar yaklaşık 25.000 kod sayım listesine yazıldığı an uyarı vermesini istiyorum.
Veri doğrulamada liste harici kod girildiğinde uyarı vermesini sağlayabiliyorum ancak listede bulunan bazı kodlar yazıldığı için yapamadım.

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
ilk mesajınızda verdiğiniz genel bilgiye göre benim verdiğim cevaplar doğrudur. Sorununuza kesin çözüm bulmak istiyorsanız örnek bir dosya paylaşmanız iyi olur.