Sayım sonucunu girdikden sonra eksilerin artıları götürmesiyle ilgili

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Herkese Günaydın,

Ekteki çalışmamda da anlattığım gibi yapmak istediğim şey sayım sonuçlarını girdikden sonra eksiler artıları götürecek ve eksik ve fazla olanları süzüp bunları karşıma getirecek. Burdaki Sort Ascending ve Descending ile yapıldığını söyleyen bir arkadaşım var ama tam hatırlamıyor. Süzme olarak böyle bişey yapılabilir mi? Bu çalışmada süzme sonucunda bana 28562 ve 28249 ürünleri getirmesi gerekiyor. Çünkü bu ürünlerin sayımlarında sorun var.
Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Süzme işleminde belirttiğiniz işlemi yapamazsınız. Yardımcı bir sütun kullanarak işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

F2 hücresine aşağıdaki formülü girin ve aşağı doğru sürükleyin. Sonra F sütununa filtre uygulayın ve sıfıra eşit değil kriterini vererek süzün.

Kod:
=ETOPLA($A:$A;A2;$E:$E)

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Korhan bey, cevap için teşekkürler. Yazdığınız formülde işimi görür. Şimdi eğerli bir formül yazmaya çalışıyorum. Şöyleki Lokasyon bazında sayım yaptığımız için sorunlu olan lokasyonda sorun ne ise örnek 1 KL eksik. formülün demesi gereken 1 KL eksik. Aşağıdaki formülü yazdım fazlaysa 5 KL fazla diyor. Eksikse -5 KL Eksik diyor bu - işaretini nasıl kaldırırım yani 5 KL eksik yazsın. TAMSAYI formülüyle yapabilirim ama beceremedim.

Kod:
=IF(E2=0;"SORUN YOK";IF(E2<0;E2&"KL EKSİK";E2&"KL FAZLA"))

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

E2 * -1 şeklinde yazarsanız değeri artıya çevirirsiniz. Yada MUTLAK(E2) dersenizde değer artı olarak görünecektir.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Hocam teşekkürler. Her ikiside oluyor.