SEÇİLİYİ ÇIKART butonundaki hataların giderilmesi

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.07.2019
Arkadaşlar konuya tam olarak ne başlık yazacağımı bilemediğim için bu şekil yazdım. Konuyu hem anlatayım, hemde size örnek dosya göndireyim. Kasa takip adı altında bir dosya hazırlıyorum. buradaki sorun şu; ÜRÜN ÇIKIŞI EKRANINDA bilgileri girdikten sonra SATIŞ YAP butonunu tıklıyoruz. Satılan ürün kayıt ediliyor ve List Box kutusuna aktarıyor. Buraya kadar tamam. Sorun bundan sonra başlıyor. Diyelim ki satış yapılan ürünü çıkartmak istiyoruz, ListBox da ürünü tıklayıp SEÇİLİYİ ÇIKART butonuna tıkladığımızda " Silmek istediğinizden emin misiniz " mesajı Evet dedikten sonra SORU 1: Tüm satırı silmek istermisiniz diye ikinci bir mesaj kutusu geliyor ama bu silme işlemini ben yazmadım bunu bilgisayar kendisi işleme geçiriyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. SORU 2 : ListBoxda hiçbir veri yokken SEÇİLİYİ ÇIKART butonunu tıkladığımda başlıkları siliyor, bunu nasıl engelleyebilirim. Ya List Boxda veri yokken bu buton pasif olsun yada tıklandığında bana mesaj kutusu içerisinde uyarı mesajı getirip işlem yapmasın. Sorular bunlar ilgilenen üstadlara arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Açil yardımlarınızı bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Soru Üzerİne Soru

Hocam Bİlİyorum Sen Buraya Yardim Alabİlmek İÇİn Yazdin. Ben Sana Bu Konuda Yardimci Olamam ÇÜnkÜ Senİn Kadar Bİle Bİlmİyorum.. Şİmdİ Ben Senden Yardim İsteyeceĞİm.. Bu Exceldekİ Tablolari Nasil Senİn AÇiliŞ Sayfandakİ Gİbİ ProĞram GÖrÜnÜmÜnde Yapabİlİrİm. Bu Bİr Ara ProĞram Mi Gerektİrİyor. TeŞekkÜrler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Öncelikle userform üzerinde çalışan saatin userform kapandığında durması için aşağıdaki kodu ilave edin.

Kod:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
End
End Sub
Birinci ve ikinci sorunuz için mavi renkli satırları ilave edin.

Kod:
Private Sub SECCIK_Click()
On Local Error Resume Next
[B][COLOR=blue]Application.DisplayAlerts = False
[/COLOR][/B]Sheets("SATURKAY").Select
[COLOR=blue][B]If [a2] = 0 Then Exit Sub[/B][/COLOR]
.
.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.07.2019
Sorunu anladığm kadar anlatayım

Hocam Bİlİyorum Sen Buraya Yardim Alabİlmek İÇİn Yazdin. Ben Sana Bu Konuda Yardimci Olamam ÇÜnkÜ Senİn Kadar Bİle Bİlmİyorum.. Şİmdİ Ben Senden Yardim İsteyeceĞİm.. Bu Exceldekİ Tablolari Nasil Senİn AÇiliŞ Sayfandakİ Gİbİ ProĞram GÖrÜnÜmÜnde Yapabİlİrİm. Bu Bİr Ara ProĞram Mi Gerektİrİyor. TeŞekkÜrler.
Ara programa gerek yok. Bir Userform açacaksın. Bu formu görmek istediğin gibi şekillendireceksin. ( eğer benim gönderdiğim dosyayı incelersen ). Eğer bana oluşturmak istediğin dosyanı gönderirsen sana yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar.