- Excel Vers. ve Dili
- Excel Visual Basic 6.0
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 09.07.2019
Arkadaşlar konuya tam olarak ne başlık yazacağımı bilemediğim için bu şekil yazdım. Konuyu hem anlatayım, hemde size örnek dosya göndireyim. Kasa takip adı altında bir dosya hazırlıyorum. buradaki sorun şu; ÜRÜN ÇIKIŞI EKRANINDA bilgileri girdikten sonra SATIŞ YAP butonunu tıklıyoruz. Satılan ürün kayıt ediliyor ve List Box kutusuna aktarıyor. Buraya kadar tamam. Sorun bundan sonra başlıyor. Diyelim ki satış yapılan ürünü çıkartmak istiyoruz, ListBox da ürünü tıklayıp SEÇİLİYİ ÇIKART butonuna tıkladığımızda " Silmek istediğinizden emin misiniz " mesajı Evet dedikten sonra SORU 1: Tüm satırı silmek istermisiniz diye ikinci bir mesaj kutusu geliyor ama bu silme işlemini ben yazmadım bunu bilgisayar kendisi işleme geçiriyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. SORU 2 : ListBoxda hiçbir veri yokken SEÇİLİYİ ÇIKART butonunu tıkladığımda başlıkları siliyor, bunu nasıl engelleyebilirim. Ya List Boxda veri yokken bu buton pasif olsun yada tıklandığında bana mesaj kutusu içerisinde uyarı mesajı getirip işlem yapmasın. Sorular bunlar ilgilenen üstadlara arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Açil yardımlarınızı bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.