Seçilen malzemeye göre liste yapmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-09-2020
Arkadaşlar merhaba
Ben Çiçeği burnunda bir satınalma sorumlusuyum.Benim sizden ricam ben malzeme adını yazdığımda excel bunları bularak bana listeleyecek.Eğer ben aynı malzemeyi birden fazla firmadan alıyorsam bunlarıda listeleyecek.Şimdiden Sağolun

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek bir dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
18-09-2020
Selam

Selam COST_CONTROL

Ben size kullandığım fiorma benzer bir form yolluyorum.Bana bu konuda yardımcı olabilirsen gerçekten çok sevaba girersin.Senden Cevap bekleyeceğim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
ComboBox'tan seçtiğiniz veriyi butona basarak listeleyebiliyorsunuz.:cool:

Son düzenleme:
merhaba sıralama sütününu değiştirmek için makroda nereleri değiştirmemiz gerrekir?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın sezar,
listeleme ile ilgili örneğinizi biraz değiştirdim.Ekli dosyada,rulman,civata,transpalet değişik satırlardadır.Böylesi bir örnekte listeleme yapmak mümkün olurmu.?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
18-09-2020
Arkadaşlar Ellerinize Sağlık Çok güzel bir çalışma yapmışsınız Çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın silver,
Benimde listeleme ile ilgili değişik bi sorum için sayın sezar beyin örneklediği uygulamayı biraz değiştirerek tekrar soru sordum.Burda benim kodlarda herhangi bir değişiklik yapmam olmadı.Belki siz sorduğunuz soruyu tesadüfen anlmış gibi oldunuz.
Sayın sezar böylesi bir uygulama yapmak mümkünmüdür.Sayın geren36 "makro "bölümünde yardımcı olmaya çalışıyor.Sizde bu sürece katılıp görüşlerinizi varsa çözümünüzü sunabilirmisiniz.
Teşekkür ediyorum,iyi akşamlar.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın silver,
Benimde listeleme ile ilgili değişik bi sorum için sayın sezar beyin örneklediği uygulamayı biraz değiştirerek tekrar soru sordum.Burda benim kodlarda herhangi bir değişiklik yapmam olmadı.Belki siz sorduğunuz soruyu tesadüfen anlmış gibi oldunuz.
Sayın sezar böylesi bir uygulama yapmak mümkünmüdür.Sayın geren36 "makro "bölümünde yardımcı olmaya çalışıyor.Sizde bu sürece katılıp görüşlerinizi varsa çözümünüzü sunabilirmisiniz.
Teşekkür ediyorum,iyi akşamlar.
Merhaba.
Dosyayı güncelledim.
önceki mesajımdan tekrardan denermisiniz.:cool:

sayın sezar sizin gönderdiğiniz örnekte b sütünundaki hücrelieri listeleleyip süzüyor ya mesala bende kodu kendi soyamdaki dhücresindekileri listelemesi içn uygulayacam.. koddta b yazan yerleri d yapıyorum ama hata veriyor. bir yerde yanlışlık yapıyorum ama nerde bilmiyorum?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
sayın sezar sizin gönderdiğiniz örnekte b sütünundaki hücrelieri listeleleyip süzüyor ya mesala bende kodu kendi soyamdaki dhücresindekileri listelemesi içn uygulayacam.. koddta b yazan yerleri d yapıyorum ama hata veriyor. bir yerde yanlışlık yapıyorum ama nerde bilmiyorum?
Merhaba.
Sheets("YAzılacak Bölüm")
Diye başlayan satırlarda dosya isim lerini kendi dosya ismini yazınız.
Örnek: Sheets("Sayfa1")

ben sorumu yanlış izah ettim sanırım örnek te A sütünüda buluna rulman civataya göre list box çalışıyor ya, mesela ben onu firma adına göre çalıştırmak istersem kodda nereleri d yapmam gerekiyor?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Module1 'deki kodları siliniz.
Onların yerine aşağıdaki kodları yapıştırınız.:cool:
Kod:
Sub combo_liste()
Sheets("YAzılacak Bölüm").ComboBox1.Clear
For a = 2 To Sheets("Veri Sayfası").[D65536].End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Veri Sayfası").Range("d2:d" & a), Sheets("Veri Sayfası").Cells(a, "D")) = 1 Then Sheets("YAzılacak Bölüm").ComboBox1.AddItem Sheets("Veri Sayfası").Cells(a, "D")
Next
End Sub
Sub Auto_Open()
Call combo_liste
If Sheets("YAzılacak Bölüm").ComboBox1.ListCount > 0 Then Sheets("YAzılacak Bölüm").ComboBox1.ListIndex = 0
End Sub
Sub listele()
sonsat = Sheets("Veri Sayfası").Cells(65536, "D").End(xlUp).Row
Range("A2:G65536").ClearContents
If sonsat < 2 Then Exit Sub
sat = 2
For i = 2 To sonsat
If Sheets("YAzılacak Bölüm").ComboBox1.Value = Sheets("Veri Sayfası").Cells(i, "D").Value Then
    For sut = 1 To 7
        Sheets("YAzılacak Bölüm").Cells(sat, sut).Value = Sheets("Veri Sayfası").Cells(i, sut).Value
    Next sut
        sat = sat + 1
End If
Next i
MsgBox "Listeleme Yapıldı..!!", vbOKOnly, Application.UserName
End Sub