seçenekli veri girme

Excel Vers. ve Dili
2003
Örneğin B3 hücresine veri girilirken bir pencere açılsın

bursa
ankara
istanbul
yazsın giren kişi bu üç veriden birini girebilsin.

bunu excelde yapabilirmiyim?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
ver / doğrulama / liste / kaynak
kaynak kısmına yazınız: ankara;bursa;istanbul

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
merhaba

öncelikle foruma hoşgeldiniz, forumda konuyla ilgili bir çok örnek bulunmaktadır,

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
değerli üstadlarım çok hızlısınız maşallah diyorum sadece :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın brain,

Siz de yavaş sayılmazsınız yani :) 1 er dakika ara ile yanıt vermişiz.

Excel Vers. ve Dili
2003
Teşekkür

Bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Merhabalar,

Bende bir soru sormak istiyorum. Birden fazla liste olduğunda, liste1 ile liste2'nin birbirleriyle nasıl bağlanacağını Necdet Bey çalışması ile bizlere göstermişti. Benim merak ettiğim her iki liste değerleri birbirleri ile bağlıysa nasıl ilişkilendirileceğidir. Örneğin İl ve ilçe sütunlarından oluşan iki verimiz var ve il sütununda seçtiğimiz bir değere göre ilçe sütununda sadece o il ile ilişkilendirilmiş ilçeleri görmek istiyorsak ne yapmalıyız.

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Sayın Uzmanamele,

Çok teşekkür ederim sorumun tam yanıtını aldım. Ayrıca Ali Bey'e de teşekkür ederim. Eline sağlık.

Dorukkk

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Peki biraz daha abartalım, veriyi sectik, ama ben sectiğim veriye göre o satırın (dikkat) renginide secenekteki verilere göre değişmesini istiyorum.
mesela veri 1 secildiğinde sarı, veri 2 secildiğinde kırmızı, veri 3 secildiğinde lacivert gibi nasıl yapabiliriz?

madem ki yapıyoruz tam olsun demi :)

Bu arada coderların emeklerine sağlık, gercek dusunmus ve bulmuslar helal diyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Peki biraz daha abartalım, veriyi sectik, ama ben sectiğim veriye göre o satırın (dikkat) renginide secenekteki verilere göre değişmesini istiyorum.
mesela veri 1 secildiğinde sarı, veri 2 secildiğinde kırmızı, veri 3 secildiğinde lacivert gibi nasıl yapabiliriz?

madem ki yapıyoruz tam olsun demi :)

Bu arada coderların emeklerine sağlık, gercek dusunmus ve bulmuslar helal diyorum.
Böyle bir şeymi istediniz...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
evet sevgili mami fikir doğru ama ben bunu (a1) hucresinden istediğim başka bir hucreye kadar olmasını istiyorum mesela 8 hucre boyu veya 8 sutun diyelim.

ve butun çalışma sayfasında yazdırma alanı içindeki hucreler etkilensin

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2019
merhaba sayın uzmanamele
ili seçtiğimizde ilçeler diğer sutuna ve köyler diğer sütunlara geliyor ama değiştirene kadar eski veriler kalıyor ili değiştirdiğmizde diğer sütunlarada ilçe ve köyleri gösteremezmiyiz.mesela ankara yı seçtik diğer sütundada ben ankaranın sıralamadaki birinci ilçesini görmek istiyorum.daha sonra izmir seçtik bu seçimi yapar yapmaz izmire ait ilçelerden birini ikinci sütunda göremezmiyiz